2011. április 25.

Cipóban sült sonka



Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1,5 dl víz, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 50 dkg sonka; a lekenéshez: 1 tojás

Elkészítése: A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk az élesztős vizet, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat, a sót és megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszanti irányban rátesszük a sonkát, a tészta oldalait pedig ráborítjuk úgy, hogy a tészta egymásra kerüljön. A fölösleget levágjuk és az egészet átfordítjuk. A maradék tésztával  kidíszítjük a cipót és lekenjük felvert tojással. 30 percig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.



 

2 megjegyzés:

Kati írta...

De szép, biztos finom is, még sosem ettem ilyet. Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Éva írta...

Nagyon szép, guszta! Most elvagyunk telve a sok finomságokkal, 1 hét múlva csak a képeket nézegetjük majd nosztalgiával.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...