2011. április 10.

Dagasztás nélküli kenyér





Hozzávalók: 45 dkg  liszt, 3,75 dl víz, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő

Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és az összemorzsolt élesztőt, majd gyors mozdulatokkal  összekeverjük, de nem dagasztjuk (a tészta állaga lágy lesz). Letakarva, 12 órát kelni hagyjuk a szoba hőmérsékletén. Ekkor egy konyharuhát vastagon belisztezünk, a tésztát ráborítjuk és széleit a közepére hajtjuk, majd 1 órát pihentetjük. Ezalatt a sütőbe teszünk egy fedeles öntött vaslábast vagy jénai tálat, együtt felforrósítjuk, majd a tésztát a  konyharuha segítségével a forró tálba fordítjuk és lefedjük. A kenyeret 190 fokon, 30 percig lefedve, majd 25 percig fedetlenül sütjük.

2 megjegyzés:

R. írta...

Ezt kipróbálom kenyérsütő gépben is, mert nagyon nehezen találok megfelelő receptet a géphez (egészségügyi okokból meg dagasztani képtelen vagyok)
Majd szólok, milyen lett :)

Adél írta...

Úgy gondolod,hogy kenyérsütő gépben süssed?..mert ha a dagasztást akarod azzal csinálni,akkor az nem szükséges,hisz ennek épp az a lényege,hogy nem kell dagasztani.
Várom,h jelezd:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...