2011. április 9.

Köménymag leves



Hozzávalók: 5 dkg köménymag, 3 evőkanál olaj, 1 hagyma, 2 evőkanál házi  ételízesítő, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, őrölt fűszerpaprika, petrezselyem levél; a tálaláshoz: 20 dkg pirított kenyérkocka

Elkészítése: A olajon megpergeljük a köménymagot, hozzáadjuk felvágott hagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, borssal és felöntjük vízzel. Beletesszük a házi ételízesítőt és felforraljuk, vigyázva, hogy nehogy kifusson. 10 percig főzzük, majd sűrű szitán átszűrjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott petrezselyem levelet és kiforraljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.







2 megjegyzés:

Eva írta...

nalunk (pécs) ezt ràntott levesnek hivjàk ès imàdom jooooooo sok pirìtott kenyèr kockàval :-)egyebkent nagyon tetszenek a receptjeid. most talaltam ràd de biztos kovetni foglak :-) Eva

Adél írta...

Köszönöm,Éva:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...