2011. április 17.

Pikáns csirkeszárnyak


 
Hozzávalók: 10-12 csirkeszárny; a páchoz: 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál méz, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál francia mustár, 1 teáskanál paprika krém, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj; a körethez: 50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 10 dkg vaj, só, bors, őrölt fűszerpaprika

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megpucoljuk, megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. A páchoz az összes hozzávalót összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, lefedjük és pár órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk és enyhén sós vízben, forrástól számítva, 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy sütőtál alját kikenjük vajjal, belerakjuk a krumplit és a sárgarépát, rászórjuk a szeletelt póréhagymát, megszórjuk sóval, borssal és őrölt fűszerpaprikával. A megmaradt vajat elosztjuk a zöldségek tetején, befedjük a bepácolt csirkeszárnyakkal és alufóliával  lefedjük. Forró sütőben, 30 percig lefedve, majd 20 percig  pedig fedetlenül, ropogósra sütjük.

8 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszták ezek a csirkeszárnyak, nézz be hozzám, játékra hívlak.

Alíz, Erdélyből írta...

Tetszik az ötlet és látom Kati lekörözött a játékmeghívással. Attól még benézhetsz hozzám. :)

Éva írta...

Nagyon guszta, kipróbálom legközelebb ezzel a technikával!

Edó írta...

Ismét lenyűgöztél!Díjaztalak,nézz be hozzám kérlek!

Alexa Christi írta...

Csodásak a szárnyaid...:)))
Szeretnélek meghívni a „Húsvéti ajánlat játékba”, kérlek, nézz be hozzám! :)

Adél írta...

Kati,Alíz,Nemvagyokmesterszakács köszönöm a játékot.

Edó,megtisztelsz a díjjal,bár nem hinném,hogy e pár recepttel rászolgáltam.Köszönöm!

Kreatív konyha írta...

Kedves Aleda! Most találtam rá az oldaladra. Gyönyörű, gusztusos fotóid vannak, nagyon tetszik mindegyik, a csírás saláta is elképesztő jól néz ki. Minden fotó olyan, mintha gyönyörű napsütéses időben, a szabadban készülne. Még az egyszerű köménymagoslevest is nagyon extrán lefotóztad! Gratulálok!

Adél írta...

Kreatív konyha :Köszönöm.Ha nem is mindig napsütésben,de többnyire kint fotózok,természetes fényben.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...