2011. április 19.

Sajtos vendégváró




Hozzávalók:25 dkg liszt,12,5 dkg margarin,kb.1 dl tejföl,1 teáskanál só, 10g szalakáli
Tetejére: 1 tojás,reszelt sajt
A lisztre rászórom a sót és a szalakálit és szétmorzsolom a margarinnal .Annyi tejfölt gyúrok hozzá mig összeáll,puha tészta legyen.1 cm vastagra kinyújtom,kis háromszög formával kivágom,lekenem tojással és belemártom a reszelt sajtba.Előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt sült meg.Sütés közben erős a szalakáli illata de ha kihűl már nem érzik.

5 megjegyzés:

Kati írta...

Kipróbálom, nagyon fincsi lehet.

Éva írta...

Nagyon guszta, pogácsa szaggatóval csinálva fogom kipróbálni! Köszike

Bianka írta...

Micsoda szépségek

Ibolya írta...

Zsírral próbáltad már? Vagy ez csak margarinnal jó?

Aleda írta...

Éva:bármilyen szaggatóval lehet,perec formát is szoktam ebből.
Ibolya:Mama készítette zsírral is és jó volt.Ö azt mondta,ha zsírt használok margarin helyett,akkor pár dekával kevesebbet tegyek.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...