2011. május 11.

Paprikás bárányoldalasból




Hozzávalók:  1 kg. bárányoldalas, 1 közepes hagyma, 2 kanál liszt, 1/2 l tej, kevés olaj, fűszerpaprika, bors, só, petrezselyem zöld
A puliszkához: 1 l víz, 30 dkg kukorica liszt, só

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük  a bárányhúst, fűszereztem és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymzöldet, és sűrűsödésig főzzük. Puliszkával és zöldhagymás reteksalátával tálaljuk.

Puliszka: 1 l víz, 30 dkg kukorica liszt, só
A vízhez hozzáadjuk a sót és felforraljuk, majd állandóan kavarva beleeresztjük a puliszkalisztet és 15-20 percig kavarjuk, amíg teljesen összeáll és leválik az edény oldaláról. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd egy  tálcára borítjuk és 2 cm vastagságra simítjuk. Ha kihűlt, formával kiszaggatjuk és tálaláskor kevés paprikás olajjal lekenjük a tetejét.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta, szívesen megkóstolnám, még nem ettem bárányhúst!

Kati írta...

De szép!Biztos finom is volt.

eszkimoo írta...

Hú, ez guszta. Hétvégén próbálkozom is, van még a húsvéti bárányból nekünk is.
Ez a puliszka is extra! :)

Ottis írta...

Nagyon guszta!!

Juci írta...

Mutatósak azok a csillagocskák nagyon!!!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...