2011. május 6.

Pitypangmézes pancake







Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2,5 l tej, 1 tojás, 1 evőkanál pitypangméz, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só; a tálaláshoz: 1 dl pitypangméz, 5 dkg mandulaforgács

Elkészítése: A tojást egy keverőtálba törjük, beleöntjük a pitypangmézet, a sót és felverjük.  Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a szódabikarbónával, hozzáadjuk a tojásos masszához és csomómentesre kavarjuk.  Vastagabb massza lesz mint a palacsintáé.10-15 percet pihentetjük majd forró palacsintasütőben, egy merítőkanállal, 10-12 cm átmérőjű palacsintaköröket öntünk. 2-3 perc után a felső fele buborékos lesz és akkor átfordítjuk a másik felére is. Pitypangmézzel és mandulaforgáccsal tálaljuk. 

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Még nem is hallottam erről a mézről?

Juci írta...

Anyukám is készítette régen, emlékszem nagyon ízlett a méz... Megvan a recept nekem is.

mellissina2 írta...

Ó micsoda gyönyörűség!!és milyen íze lehet!!!még nem hallottam pitypang mézről.

Ottis írta...

Nagyon szépek a képek!

Edina írta...

nagyon jok a kepek es persze az is, ami rajta van:):) >:D<

Névtelen írta...

Köhögésre is szuper a pitypang méz :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...