2011. június 10.

Bodzás eperfagyi





Hozzávalók: 3 dl tejszín, 2 dl bodzaszörp, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál étkezési keményítő, 5 dkg cukor, 30 dkg eper

Elkészítése: A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt és a bodzaszörpöt, majd  sűrűsödésig főzzük. Jól lehűtjük és 1 órára fagyasztóba rakjuk, míg kásás állagú lesz. Az epret villával kissé összetörjük és belekavarjuk a főzött krémbe. A tejszínt felverjük és előbb csak felét, majd a többit is, lazán beledolgozzuk a fagylaltba. Dobozba símítjuk, berakjuk a fagyasztóba s félóránként átkavarjuk. 

 Nagyon finom, krémes állaga lesz, az íze mennyei( már aki szereti a bodza-eper kombinációt).


11 megjegyzés:

Éva írta...

Én, én szeretem kérek szépen! Nagyon-nagyon guszta!

Alíz írta...

Meghiszem azt, hogy mennyei! Még a fotón is olyan jól néz ki, hogy az embernek összefut a nyál a szájában. :9

Illéskrisz Konyhája írta...

Micsoda színek és ízek...Jöhetne egy adag!

Barbi írta...

Fantasztikusan néz ki! Különleges íze lehet, megkóstolnám. Nálunk is fagyiszezon van rendesen, már párat én is készítettem és el is fogytak mind! :)

Tücsök Bogár írta...

Ez nagyon finom párosítás! :)

Bianka írta...

Fantasztikus, micsoda képek

Ottis írta...

Nagyon guszta!

4Gyerek írta...

Ebben a gáz időben is bevállalnám.

Mostanság látom sok fagyit készítesz. Jössz a fehérjék hasznosításával is? nálam most sül a hab cseresznyés pavlovának.

Éva írta...

Aleda: légyszíves kukkancs be hozzám meglepi vár!

Edina írta...

Alig várom hogy csinálj még:Dnagyon finom volt:->

tücsi írta...

Szia Aleda! Nagyon régen nem jártam nálad sem, használaton kívül volt a gépem.
Az eperfagyid gyönyörű és nagyon finom - volt -.:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...