2011. június 20.

Diós-karamelles fagylalt




Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 vaníliacukor, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl
Öntet: 10 dkg cukor, 10 dkg dió,2 dl tejszín

Az öntethez a cukrot karamellizáltam,hozzáadtam a darabosra vágott diót,kissé pergeltem és felöntöttem a tejszínnel,sűrűsödésig főztem,majd jól lehűtöttem.

A tojás sárgáját kikavartam a cukorral ,a vaníliás tejjel sűrűsödésig főztem és lehűtöttem.
A tejszínt felvertem ,hozzáadtam a tejfölt, a  krémet és habosra kevertem .Dobozba tettem és lefagyasztottam,félóránként átkeverve.Kb. 2 óra múlva ráöntöttem a már jól kihűlt,vastag karamell-dió öntetet,lazán összekavartam és újabb 2 órára lefagyasztottam.
 

11 megjegyzés:

Aleda írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Edina írta...

Nagyon szép képen is, de mégszebb mikor elénk teszed h megegyük:):)

Illéskrisz Konyhája írta...

A diós fagyit is imádom, de még nem csináltam... Ez annyira gusztusos, ahogy ott olvadozik a kehelyben...máris megkívántam!

Névtelen írta...

Dió, karamell, tejszín!! Megyek, rendben?!
AnazarKonyhatündér

Éva írta...

Nagyon guszta fagyi, szeretem a diós változatot is!

Csiperke írta...

Nagyon szeretem a diós fagyit!

Kati írta...

Megyek én is fagyizni.

Aleda írta...

Lányok,ha siettek,ma még jut egy kis kóstoló mindenkinek:)

Barbi írta...

Húúú ez gyönyörű, tényleg ahogy Kriszti írja, olyan guszta ahogy olvadozik a kehelyben! A vanília után a karamellás a kedvenc fagyim! Ezt el fogom készíteni!
Nézz be hozzám, vár egy kis meglepi! Igaz, hogy munkaigényes, de szerintem örülni fogsz neki. :D

Mrita írta...

Fantasztikusan néz ki, imádom a diós fagyit, csodálatosak a képeid, mint mindig.

Beastie írta...

amint elfogy a fagyasztott banán a hűtőből, ezt a diófagyit fogom elkészíteni, olyannyira megtetszett. köszi

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...