2011. július 31.

Rántott tökvirág



Nagyon finom,különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudat,hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi.

Hozzávalók:  cukkini(tök) virág, fetasajt, 2 tojás, 4 kanál liszt,tej,só,bors, olaj a sütéshez

A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat,kockára vágott fetasajtot tettem helyére .Szinte magától összefacsarodik a virág.A tojásból,lisztből,fűszerekből és tejből palacsinta sűrűségű masszát készítettem,abba mártogattam a töltött virágokat és forró olajban kisütöttem.Szalvétára vettem ki,hogy a fölösleges olajat visszaszívja.Friss,kerti paradicsommal tálaltam.



19 megjegyzés:

Anazar írta...

Még nem kóstoltam rántott tökvirágot. Itt ez is aranyárban van (mint a cseresznye), 1 db másfél juró :-(

Aleda írta...

Húú,az igen:(
jaj,de szívesen adnék ,nálam csupa virág az egész tök.

Illéskrisz Konyhája írta...

Sosem ettem még, de nagyon sokszor hallottam róla!Szívesen kóstolnám!

Juci írta...

Ezekkel az nyári esőkkek, nem csoda, hogy a tök állandóan virágzik.
Nagyon finom különlegesség! Az idén, még nem készítettem, szinte sajnálom leszedni a virágokat, még...

Éva írta...

Nagyon érdekes lehet, de szívesen megkóstolnám !

Csilla írta...

Nagyon különleges, én is szívesen megkóstolnám. :)
Gyönyörűek a képek, imádom ezeket a színeket. :)

Petra írta...

Én sem ettem még, de rendkívül guszta! Nagyon finom lehet így elkészítve. :) Csodálatosak a színek a fotóidon, élmény látni!

Culinaria Ungaria írta...

Òh, nagyon finoman néznek ám ki!!! Èn nem hogy még nem kóstoltam, de még csak nem is láttam élöben tökvirágot!! Itt ilyesmit nem lehet kapni... :-(
Olvastam, hogy ha porcukorral megszórod a sütés után, akkor desszertként is finom, pl. egy kis eperöntettel!
Vagy fött rizzsel is lehet a virágokat tölteni, és a sütöben kb. 20 percig készen sütni!

Rozsika írta...

Én is szoktam késziteni rántva ,de nem szoktam sajtot rakni bele . de most már kifogom probálni. mi is szeretjük

Maria írta...

Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni :)

Roza írta...

Húúú, ez nagyon finom lehet!:) És nagyon különleges!:) Még nem kóstoltam, de most belelkesedtem:))

Jutka írta...

Nagyon érdekes, még sosem próbáltam :)

Kati írta...

De jó, én is ki kell próbáljam, nagyon tetszik.

marisz57 írta...

Már több éve kacérkodok ezzel a recepttel, de még mindig elmaradt. Pedig nálam is teljes pompájában virágzik minden tő cukkini.

Teakert írta...

Hát ez tényleg zseniális, olyan egyszerűen nagyszerű. Remélem tudok szerezni alapanyagot. Csak az jutott eszembe, vajon jó-e más hasonlóból is? Patiszon, cukkini...bár miért ne?

Klà'Rita Dekor írta...

Itt a hegyek tövében most virágzik a tök, tény, hogy épp jókor olvasom :))
Okvetlen kipróbálom, mert még ismeretlen számomra :)

nyubocs írta...

Azt jó tudni, hogy bár akármelyik cukkini virágjából elkészíthető, de van egy kimondottan erre a célra kinemesített fajta az "Il zucchino da fiori"

KB másfélszer akkora virága van, mint a hagyományos cukkiniknek.

Névtelen írta...

Már többször hallottam és láttam is (Jamie Oliver készített), de nem kostóltam. Az idén feltétlenül veszek tökmagot és elvetem a kertemben. Izgatottan várom, h. milyen lesz sütve-töltve. Beszámolok majd. Üdv. Klára

Névtelen írta...

a cukkinitokvirag regota csinaljuk olaszorszagban! de benne mozzarella darabok es egy kis sardinia beletesszuk! az ugy a legeslegjobb!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...