2011. augusztus 1.

Ribiszkés baracklekvár



A ribiszkés baracklekvárnak nagyon különleges aromája van és nem utolsó sorban gyönyörű tüzes napfény színe. Most igazából egyik sem sikerült nekem,ezt a lekvárt elsiettem,futtában csináltam,mert miután megvettem a hozzávalókat  tudtam meg,hogy el kell utaznom, és hétvégére nem mertem a hűtőben tárolni,de lehet jobb lett volna. 2 kg. barackhoz tavaly fél kiló ribiszkét tettem,most 1 kg -ot vettem , fél kg-ot muffinnak szánva,de mivel időm nem volt rá,úgy döntöttem,hogy az egész kg-ot beleteszem.Rossz döntés volt, nagyon elpirosította  a színét ,ráadásul  sietve , túl nagy lyukú szitán passzíroztam át,elég sok ribiszke mag került bele..szóval kinézetre nem tetszik a végeredmény :(  Izre azért nem kivetni való,biztos el fog kelni a télen.
  9 db. 3,7 dl-es üvegkanna lett ebből az adagból.

Hozzávalók: 2 kg sárga barack, fél kg. ribiszke( nálam most 1 kg ), 1 kg cukor

A barackokat megmostam,forró vízbe tettem egy percre,majd héját lehúztam és kimagoztam.Kb. fél órát főztem, többször megkavarva.Addig a ribiszkét megmostam, 20 dkg cukorral zubogva főztem 15 percig,majd szűrőn átpasszíroztam és a barackhoz kavartam .Mikor együtt újból felforrt,hozzáadtam a  80 dkg cukrot és újabb 20 percig főztem. Forró üvegkannákba tettem ,lezártam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

A képen a ribiszkés baracklekvár  és a Sárga-barack-dzsem-fozes-nelkul  látható.

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ilyet én is szoktam főzni, bár az idén elmaradt. Nagyon kellemesnek tartom együtt a két ízt, bár én is ribizkéből kevesebbet teszek bele.

Éva írta...

Nagyon szépek ezek a lekvárok és igen finomak lehetnek.Mind a két gyümölcsnek igen finom az illata is és az íze is!

marcsis írta...

Mindkét gyümölcsöt nagyon szeretem, de így, lekvárnak összepárosítva nem ettem. Csak jó lehet a végeredmény!
Ki fogom próbálni!
Marcsi

Bianka írta...

Csodás színeik vannak

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...