2011. szeptember 15.

Csőben sült karfiol


A recept Poly : Egyszeű és finom  blogjáról  van, semmit nem változtattam rajta..Az ő szavaival élve: "A teteje ropogós, a belseje krémes, kell ennél jobb? :)"
Köszönöm Poly!

Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2,5 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 3 dl tej,15 dkg sajt,só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa

A karfiolt rózsáira szedtem és forró vízbe téve roppanósra főztem.Egy tálat kivajaztam,  zsemlemorzsával beszórtam és beletettem  a karfiol rózsákat.
A besamel mártáshoz 2,5 dkg vajat felolvasztottam, amihez 2,5 dkg lisztet kavartam és világos rántást készítettem . Kicsit   hűlni hagytam  és csomómentesre kavartam a tejjel majd a tűzre visszatéve sűrű szósszá főztem.  Levéve a tűzről borsal,szerecsendióval és egy kevés sóval fűszerezem.Kicsit hűlni hagytam a mártást majd  két egész tojást egyesével belekevertem.
A mártást, a karfiolra öntöttem, majd megszórtam egy kevés zsemlemorzsával és jó vastagon reszelt sajttal.
35 perc alatt forró sütőben sütöttem.

16 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Szeretjük mi is, nem teljesen így készítem de hasonlóan!:-)

Anazar írta...

Kérek szépen egy jó nagy szeletet!
Milyen csodás villa!!

Vicuska írta...

Egyik kedvenc zöldségem a karfiol, milyen könnyed vacsora! :) Tényleg szép az a villa!

Kreatív konyha írta...

Guszta lett!

Aleda írta...

Éva: én sem így készítettem eddig,hanem tojás nélkül a besamelt,de így valóban sokkal krémesebb.:)

Anazar: Jó nagyot vágtam ám:D
Köszi,én is imádom ezt a villát.

Vicuska: Köszönöm,egyetértek:)

Kreativ konyha:Köszönöm.

Mrita írta...

Nagyon guszta lett, én is nagyon szeretem a csőben sült karfiolt. Szépek a képek, mint mindig.

Illéskrisz Konyhája írta...

Én is szoktam sütni, nagyon szeretem párolt rizzsel... Csodaszép a villád is!! Én a múltkor találtam egy ósdi darabot a régiségpiacon.

Kati írta...

Ahogy mondod, nem is kell ennél több, nagyon guszta.

4Gyerek írta...

Gyönyörű képek.

marisz57 írta...

Ma nagyon finom ebédetek volt!

Gerdi írta...

Hozzád nem csak a jó receptekért, de a gyönyörű fotóidért is érdemes jönni!

tücsi írta...

Egyetértek az előttem szólóhoz, minden receptedet megkivánja az ember, és a fotóid csuda szépek!!!!!! Jó ötlet, hétvégére a rakott karfiol:):):)

Barbi írta...

Micsoda szép villa! Persze az étel is nagyon finom, ismerem! Szeretem, de a család többi tagja sajnos nem, úgyhogy ritkán készül. :(
Meghívsz egy tányérra?

Petra írta...

Nagyon guszta. :)))

Aleda írta...

Köszönöm lányok.

Illéskrisz: Az enyém is onnan van:)Kár,hogy ilyenekből csak egyet egyet lehet kapni:(

Barbi: Meg ám:)

Flögi írta...

Szia Aleda!

Kb. két éve nem csináltam karfiolt, mert a párom nem rajong érte, de most eszembe jutott, hogy úgy ennék már és mivel éppen karfiolos recept volt nálad, abból visszataláltam erre a bejegyzésre is. Én a rakott karfiolt úgy szoktam, hogy fekete-erdei sonka darabkákat is teszek közé és rántás helyett sajtszószt öntök rá/közé. Felül sajt és közé sok bors. üdv

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...