2011. szeptember 29.

Karfiollal töltött paradicsompaprika


Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika (gogos), 2 nagyobb fej karfiol, 3 l víz, 3 dl ecet, 15 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 evőkanál szemes bors, 2 evőkanál mustármag, 5-6 babérlevél,  zellerlevél, torma, szalicil

Elkészítése: a paradicsompaprikáknak levágjuk a száras részét, kicsumázzuk és megmossuk. A karfiolt rózsáira szedjük  és szintén megmossuk. A vizet felfőzzük a sóval, a cukorral, az ecettel és a fűszerekkel. Mikor a víz forr, rendre, amennyi egyszerre belefér a fazékba, beletesszük a karfiol rózsákat, majd a  paradicsompaprikákat és 1 percig  hagyjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegkannákba rakjuk jó szorosan. Zellerlevelet és tormát teszünk közéje. A vízbe kevés szalicilt főzünk és feltöltjük vele az üvegeket. Lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

15 megjegyzés:

Jutka írta...

Gyönyörű mint mindig, nagyon szeretem :)

Alíz, Erdélyből írta...

Nagyon guszta ez így és nyilván munkás is egyneként megtölteni a paradicsompaprikákat. hasonlót szoktam én is, de nincs türelmem és főleg időm arra, hogy ilyen szépen megcsináljam mint Te, így egyszerűen csak rétegelni szoktam. :)

M@rti írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki, irtó guszta!!!

trollanyu írta...

Nagyon szüperül néz ki:) Ez jól jönne az én kamrapolcomra is:)

4Gyerek írta...

mutatós. megyek hozzád télen kis fini karfiolra.

Culinaria Ungaria írta...

Aleda, ez valami gyönyörü és biztos finom is!! Itt sajna nem lehet paradicsompaprikát kapni... :-(
Ismered ezt a finomságot Raindrop-tól??

http://abufe.hu/2011/09/viditsuk-fel-a-savanyut-kaposztaval-toltott-almapaprika/

Annyira helyesek ezek is!!! Üdv:Krisz!

Illéskrisz Konyhája írta...

Ilyet sem láttam még! Nagyon guszta és tetszik irtóra! Jó az új lógód is! :o)))

Aleda írta...

Jutka: Köszönöm :)

Alíz: Valóban,elég munkaigényes így,de ízre szerintem ugyanolyan finom,rétegelve legyen vagy töltve.:)

M@rti: Köszönöm.

Trollanyu:Köszönöm:)

4Gyerek: Várlak ;)

CulinariaUngaria:Jaj,annyira cukik azok a mosolygós kis savanyúságok:). Nálunk meg almapaprika nem igen van,de zöld paprikába szoktam káposztát eltenni,van amikor kevés vörös káposztát is vágok közé és attól olyan szép rózsaszínű lesz .

Aleda írta...

Krisz: Köszönöm,örülök,hogy tetszik.:)

Márti írta...

Gyönyörű, mosolygósak!

Éva írta...

Nagyon szépek, és milyen finomak lesznek télen!:)

Bianka írta...

Ez valami fantasztikus, remekül fest

Névtelen írta...

nagyon guszta

Névtelen írta...

mennyi százalékos legyen az ecet

Aleda írta...

9 százalékos ecetet használok. ( regal)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...