2011. szeptember 8.

Snidlinges karfiolkrém






Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csokor snidling, só,bors; a majonézhez: 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, kávéskanál mustár ,só; a tálaláshoz: paradicsom, snidling
 
Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. Míg fő,elkészítjük a majonézt. A tojássárgájához hozzáadjuk a csipet sót, a mustárt és folytonosan kavarva, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. A karfiolt leszűrjük és hűlni hagyjuk. A snidlinget megmossuk és apróra vágjuk. A kihűlt karfiolt összeturmixoljuk vagy késsel pépesre vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a karfiolt, a snidlinget majd sóval és borssal ízesítjük.
 Ugyanaz,csak apróra vágott vöröshagymával snidling helyett.


14 megjegyzés:

Edina írta...

Gyonyoru kepeket tudsz csinalni >:D< es nagyon finomakat is:->:*

judit60 írta...

Nagyon guszta lett mind a kettő,én eddig még csak a vöröshagymás változatot készítettem, de majd ezután jöhet a snidlinges is.

Éva írta...

Nagyon guszta ! Bevallom még karfiolt így nem ettem, de biztos nagyon finom!

Okki írta...

Nagyon guszta!

Eddig még csak majonézesen, na meg hagymával ettem karfiol krémet, de kifogom próbálni a snidlinggel is.

trollanyu írta...

Még én sem ettem karfiolkrémet, de már láttam több blogon is. Ki kell próbálnom. Nagyon finom lehet, remélem a család is megeszi.

Gerdi írta...

Én nagyon régen készítettem már ilyet, mert csak én ettem meg. Pedig finom.

Barbi írta...

Én is rá szeretnék állni az ilyen krémek készítésére, hátha így megeszi a nagylány a vitaminokat is, meg nekem is jó lenne, mert én meg nem mindig májkrémet ennék az abonettemhez! :)
Biztosan finom! A pöttyös úgy látom mindenkinél favorit! :))
Gyönyörűek a képek már megint! :))

Aleda írta...

Edina: köszönöm kicsim!Szeretlek:)

Judith60:Próbáld ki,nagyban nem változtat az ízén csak mutatósabb szerintem:)

Éva: Nagyon finom.

Okki: köszönöm.:)

Trollanyu: ki kell próbálni,hátha megkedvelik.

Gerdi: szerintem is nagyon finom.

Barbi: Köszönöm.
Én is szoktam abonettel enni,szeretem.
Ja, a pöttyös valóban nagy favorit:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Micsoda extravagáns krém! Nem ismertem eddig ezt, megkóstolnám! Tetszik a kenőkésed! nagyon guszta tálalás!

Márti írta...

Nagyon szeretjük! én pici fokhagymával készítem. Nem találok sehol snidlinget, kb. ezerszer próbáltam cserében is dédelgetni, de nem jött össze :(

Kati írta...

Én is hagymával készítem, snidlinget még csak képen láttam, nálunkfele, nem használják. Csodás képeket készítettél ismét.

Aleda írta...

Illéskrisz:Köszönöm.

Márti: Cserépben nekem sem akart növekedni,az idén a kertbe tettem és ott megnőtt.

Kati:Köszönöm.Felénk is azért elég ritkán használják.

Bianka írta...

Isteni finom

Kreatív konyha írta...

A képek szépek (mint mindig)! A receptet elkérem, pont jó lesz lurkóimnak bagettre!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...