2011. szeptember 22.

Tiramisu

Tiramisu tojással

Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 2 dl kávé, 3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 g zselatin, 1 evőkanál kakaó

Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A mascarponét kikavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt tojáskrémet, a feloldott zselatint és végül a kemény habbá vert tejszínt. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk és egy tálca aljára rakjuk, rákenjük a krém felét, erre rakunk még egy sor kávéba mártott piskótát és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap pedig a tetejét megszórjuk a kakaóval és szeletekre vágva tálaljuk.
 



Tiramisu tojás nélkül

Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 2 dl kávé, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 10 g zselatin, 3 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó

Elkészítése: A pudingport összevegyítjük a cukorral, felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A tejszínt felverjük és előbb a felét, majd a többit is belekeverjük a már kihűlt pudingba és végül hozzáadjuk a feloldott zselatint is. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk és egy tálca aljára rakjuk, rákenjük a krém felét, erre rakunk még egy sor kávéba mártott piskótát és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap pedig a tetejét megszórjuk a kakaóval és szeletekre vágva tálaljuk.

14 megjegyzés:

Petra írta...

De szép magas lett, szuperguszta. A recept is nagyon tetszik, mert a nyers tojásos változattól nagyon idegenkedem. .)))

marcsis írta...

A nyers tojásos változatot eleve kizárom, a tojás nélküli pedig jó-jó, de nem az igazi!
Ezt a receptet viszem is tőled!
Nagyon szép lett! És biztos fincsi is!
Marcsi

Okki írta...

Tiramisu bármikor jöhet :)

Nagyon guszta! :)

Anazar írta...

Igen, a nyers tojás nálam sem játszik már. Zselatin nélkül vajon szétfolyna, mint az enyém tette egyszer? Azóta sem álltam neki még egyszer, pedig az ízével elégedett voltam.
Csodás lett Aleda!!

Adél írta...

Petra:Köszönöm.Én is szívesebben készítem igy főve mint nyersen.

Marcsi.Nagyon finom.

Okki: Köszönöm.

Anazar: Zselatin nélkül eléggé folyós lesz,nehéz szeletelni.Én már csak így készítem.

Kreatív konyha írta...

Jöhetne egy kocka!

Éva írta...

Nagyon guszta! Mióta szemezek ezzel a süteménnyel is, és még nem jutottam el odáig hogy kipróbáljam!
Nálam is csak az így elkészített jöhet szóba, a nyers tojás nem! Majd már rászánom magamat!

Blogkonyha írta...

Ó, de pazarul néz ki! Csodaszép! És ez az édes katicás terítő, nagyon cuki!

Kati írta...

Ez is az egyik olyan sütemény amit soha nem ettem, de egyszer hátha sorkerül rá, mert nagyon kívánatosak.

trollanyu írta...

Imádom, istenien néz ki:) A képek fantasztikusak, a fehér tátika virág pedig telitalálat hozzá:)

Hankka írta...

Úristen, de guszta! Összefutott a nyál a számban!

Gerdi írta...

Nagyon-nagyon ennivaló:-) Hát ezt most rendesen megkívántam.

Csilla írta...

Gyönyörű képek, nagyon szeretjük, nekem tojás nélküli változat van, ezt most el is mentem. Köszi! :)))

Barbi konyhája írta...

Micsoda szép szeletek! Látom a zselatin adott neki tartást. Nagyon szeretem, de már régen készítettem, tetszik a nyers tojás mellőzése és, hogy ilyen szépen megáll. Édes terítő! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...