2011. december 5.

Céklás palacsinta



Hozzávalók 4 személyre

a 12 palacsintákhoz
15 dkg liszt
1 tojás
5 dkg turmixolt cékla
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
3 dl szódavíz

a töltelékhez:
20 dkg nagy szemcsés túró
5 dkg mazsola
1 tojás
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
pár csepp rumaroma

tálaláshoz:
porcukor

A palacsintához elvegyítjük a tojást a célkapürével, az olajjal, a cukorral és a sóval, majd csomómentesre kavarjuk  a liszttel és a szódavízzel. Közepes lángon 12 palacsintát sütünk, amelyeket lefedve tartunk,hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez rumos vízbe áztatjuk és duzzadni hagyjuk a mazsolát. Kikavarjuk a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a búzadarát, a szemcsés túrót és a lecsöpögtetett mazsolát.
8 palacsintát megtöltünk és felcsavarjuk. 4 palacsintával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát úgy, hogy minden oldalon túllógjanak az edény falán.
2 sorban egymás mellé helyezzük a töltött palacsintákat, majd betakarjuk őket  a lelógó részekkel.
180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük.Porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.

9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól mutat guszta! Egy kicsit furcsa a színe miatt de biztosan nagyon finom!

Márti írta...

Nagyon gusztusos!

Vicuska írta...

Szuper!!!!! Én sós töltelékkel terveztem céklás palacsintát sütni :) A tied kész tortácska!

Tea írta...

Nahát, ez tök jó! Úgy látom a cékla kezd lassan feltörni. Valóban hálás kis zöldség, lehet sósan, édesen, és rém egészséges. Na persze a színe sem utolsó. Jó kis ötlet Aleda!)))

Gabriella írta...

Nem tudom milyen íze lehet, még soha nem ettem ilyet, de nagyon szépen néz ki a tálcádon... :)

Bianka írta...

Fantasztikusan néz ki

trollanyu írta...

A neve alapján én sósnak gondoltam. Nagyon guszta és isteni finom lehet. Nagyon ötletes:)

Aleda írta...

Köszönöm ,Lányok.
Bár a színe intenzív, de az ízén nem érződött a cékla.

Kati írta...

De jó kis pinky kaja, nagyon szép a színe:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...