2011. december 14.

Fűszeres borlikőr


Hozzávalók: 1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg

Elkészítése: A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.


11 megjegyzés:

Roza írta...

Óh, Adél, hogy ezt is miért nem előbb tudtam meg... Nah, mindegy, jövőre is lesz karácsony, majd akkor elkészítem ajándéknak:)

Márti írta...

Fincsi itóka lehet, habár nem vagyok nagy piás, ünnepekkor teszek kivételt ;)

Gerdi írta...

Ez nagyon jól hangzik! Mostanában édes italok receptjeit böngészem, mert ha iszom is, csakis azt. Ha felforraljuk a bort, tényleg elillan az alkoholtartalma? Hallottam, de kételkedem benne...

Illéskrisz Konyhája írta...

Egy kupicával lehörpintenék...vagy inkább kettővel! :o)))

Aleda írta...

Roza: sajnálom,hogy nem blogoltam be hamarabb:( akkor kellett volna,mikor készítettem, a képen úgysem látszódott volna,h összeértek az ízek vagy sem:)De sebaj,jövőre is jó lesz.

Márti:Ennek igazi karácsonyi íze van,úgyhogy kicsit kivételezz :)

Gerdi: Igen.ha felforraljuk,elillan az alkoholtartalma,na de azért nem az egész. A rum még ad bele egy kis alkoholt ,de attól még igazán nőies itóka ez.:)

Krisz: Egészségünkre:DD

Éva írta...

Nagyon szép a színe, de elég ütős lehet ez az ital ? Biztosan nagyon finom, de erős!

tücsi írta...

Jó kis karácsonyi és szilveszteri itóka. Az erejéről nem is beszélve,bár igaz a forralás elveszi az alkohol erejét. Meg kóstolnám egy korty erejéig,lehet,hogy fejre állnék::((

Petra írta...

A színe gyönyörű, az ízéről meg álmodozom... :)))

Jutka írta...

Megyek hozzád koccintani :)

Rosita Vargas írta...

Un licor espectacular una verdadera exquisitéz,abrazos y abrazos.

Kovács Lala írta...

A recept jó: de szoktam beletenni 1 citromlevét és a reszelt héját, valamint 1 cherry-aromát.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...