2011. december 31.

Kávé és vanília likőr


Kávélikőr

Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű kávé( Davidoff Rich Aroma t használtam), 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg cukor, 6 dl 52 fokos alkohol
Elkészítése: a kávét 3 dl vízben felfőzzük, majd leszűrjük. A cukorhoz hozzáadunk 3 dl vizet, addig főzzük, míg a cukor elolvad. Félrehúzzuk és beletördeljük a csokoládét, majd addig kavarjuk, míg elolvad és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a kávét és az alkoholt, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 15 napig érni hagyjuk.


Vanílialikőr
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 dl vodka, 1 vanília rúd, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése: A tejszínhez hozzáadjuk a félbevágott vaníliát és kikapart magjait valamint a cukrot és felforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a vodkát és üvegbe töltjük. 15 napig érni hagyjuk a hűtőben.

A két likőrt pohárban egybetöltjük, de külön-külön is lehet fogyasztani.


Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak és blogtársamnak!


2011. december 28.

Szilveszteri narancsos csokitorta




 Hozzávalók  24 cm-es tortaformához

a piskótás részhez:
25 dkg babapiskóta
15 dkg étcsokoládé
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja

a krémes részhez:
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor

összerakáshoz:
10 dkg babapiskóta
2 dl narancslé

díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 narancs


A babapiskótát összetörjük és ráöntjük a narancslevet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük az összetört babapiskótával és a narancs reszelt héjával. A 24 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma karimáját olajjal megkenjük, majd belenyomkodjuk a babapiskóta masszát és15 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt a cukorral felforraljuk majd hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és alaposan kikeverjük majd jól lehűtjük. A kihűlt krémet habosra  keverjük.

A krém felét a piskótás alapra kenjük,beborítjuk a narancslébe mártogatott piskótákkal és rákenjük a megmaradt krémet.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, nyomózsákba tesszük és  zsírpapírra rácsokat  rajzolunk majd hűtőben megdermesztjük .

A torta oldalát csokiráccsal és narancs szeletekkel díszítjük, tetejére csokoládé forgácsot  és reszelt narancshéjat szórunk.

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/ 12 számában.

2011. december 27.

Kinder pingvin szelet


 Recept innen

 Nagyon finom, könnyű  sütemény . Hatalmas lett, pedig a gázsütő  nagy tepsijében sütöttem meg a lapokat,mégis nagyon magas lett.Inkább tortaszeletnek vált be, nem pedig egy kis karácsonyi sütinek ,amit a tésztástálcáról le lehetett volna emelni.

Az olaj mennyiségét drasztikusan csökkentettem 2,7 dl-ről 0,5 dl- re. Nem hinném,hogy tévesen írták le,mert más román blogokon is az a mennyiség volt megadva,de nekem nem volt merszem annyit beletenni és a végeredményből  nem is hiányoltam.

Hozzávalók:
Tészta:10 tojás, 20 dkg cukor, 2 vanília cukor, 5 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa,  5 evőkanál, liszt, 5 evőkanál kakaó, 5 evőkanál méz, csipet só, 1 1/2 sütőpor, 0,5 dl tej, 0.5 dl olaj
Krém: 7 dl tejszín, 10 g zselatin, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál méz
Középső csokiréteg: 24 dkg csokoládé, 14 dkg vaj, 2 evőkanál tej, 4 evőkanál olaj
Felső csokiréteg: 22 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál víz Tetejére: 5 dkg csokoládé

   A tésztához a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet,zsemlemorzsát,kakaót ,lisztet és legvégén az olajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és  a kettőt összedolgoztam. A masszát elfeleztem és 180 fokon 15 perc alatt ,két lapot sütöttem  .
  A krémhez a zselatinra fél dl vizet öntöttem és degedni hagytam, majd felmelegítettem és kissé hűlni hagytam.A tejet elvegyítettem  a mézzel. A tejszínt kemény habbá vertem és összekevertem a mézes tejjel és a zselatinnal.3 részre osztottam(két egyforma középre  és egy kisebb rész a tetejére.)
  A középső  és felső csokiréteghez a hozzávalókat összeolvasztottam és dermedni hagytam annyira ,hogy kenhető legyen.
A süteményt összeraktam és a tetejére csokoládét reszeltem.


2011. december 23.

Csokoládé krémes isler


Az islert mindig csokoládé krémmel készítem, mi így szeretjük.


Isler             kb. 50 db.

Hozzávalók:

a tésztához: 28 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió,1 teáskanál  reszelt citromhéj, csipetnyi só; 

a krémhez: 10 dkg  55 % -os csokoládé, 1 dl tejszín , 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor; a bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 5-6 evőkanál olaj

Elkészítése:

1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, a dióval, a citromhéjjal meg a sóval.
2. Hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliával letakarjuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
3. Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kerek, 4-5 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.


5. A tejszínt felforrósítjuk, félrehúzzuk és hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, majd egynemű krémmé kavarjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni. 
6. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a csokoládékrémet.
7. A krémet nyomózsákba tesszük és korongok felére krémet nyomunk, majd a többivel befedjük.

8. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és belekavarjuk az olajat. Mindegyik isler aljába fogpiszkálót szúrunk(ne szúrjuk át a tetejét is) és a csokoládéba mártjuk, a fölösleget lecsöpögtetjük és hungarocell lapba szúrva dermedni hagyjuk. 





A tökéletes omlós tészta   

Az omlós tészta sokoldalúan felhasználható, ízletes alap, ezért mindenképp  érdemes elsajátítani az elkészítését. Süthetünk belőle aprósüteményeket, édes és sós pitéket, kekszeket, kifliket, gyümölcstorta alapokat. 

A tészta három fő alkotóeleme a cukrász szabály szerint: 3:2:1 arány, azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. Vajjal készítve a legfinomabb, de használhatunk zsírt vagy  kókuszzsírt is. Ha a vaj egy részét zsírral  helyettesítjük a végeredmény egy még omlósabb sütemény lesz. A fő összetevők mellett a tésztát dúsíthatjuk tojás sárgájával, de kerülhet bele kevés tej, víz vagy tejszín, továbbá darált dió, mogyoró vagy mandula és különböző fűszerek is mint pl. vanília, fahéj, citromhéj és egy csipet só. Sütőport nem fontos használni, de egy nagyon kevés(késhegynyi) mennyiség lazítja a tésztát, ezt akkor érdemes, ha kevesebb tojást és zsiradékot használunk. Omlós tésztából gyúrhatunk nagyobb adagot is, a maradék 3-4 napig hűtőben eláll, a fagyasztóban pedig akár 3 hónapig is eltartható.  

Fontos lépések: 
  1. A tésztát hűvös helyiségben, hideg alapanyagokból készítjük, különben a vaj megenged és a tészta szétesik. 
  2. Finom szemcséjű, úgynevezett sima lisztet használjunk, melyet átszítáljuk, hogy szerkezete fellazuljon és az esetleges szennyeződések  ne kerüljenek bele.
  3. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, gyors mozdulatokkal a lisztben szétmorzsoljuk, hogy a kéz melegétől ne tudjon felmelegedni.
  4. A vajas liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, hozzáadjuk a porcukrot, sót, valamint a többi felhasznált alapanyagokat: a tojás sárgáját, darált diót, mogyorót, mandulát és ha szükséges hideg vizet vagy tejszínt. 
  5. A gyúrás szintén gyors mozdulatokkal fejezzük be, ahogy a tészta összeállt, már ne gyúrjuk tovább. Ha a pontos adagokat betartottuk és a tésztát túl lágynak találjuk, ne gyúrjunk bele több lisztet, hisz a hidegben kellően meg fog keményedni.
  6. Fóliába csomagolva legalább 30 percre tegyük hűtőbe, de még jobb, ha  2-3 órára. Előző nap is elkészíthetjük, majd felhasználás előtt 10 percre szobahőmérsékleten pihentessük. 
  7. Lisztezett felületen3-4 mm vastagságúra nyújtsuk ki, lehetőleg rövid idő alatt, hogy ne melegedjen fel. 
  8. Szaggatás után a korongokat cukrászlapát vagy egy lapos kés segítségével felemeljük a nyújtó felületről és sütőpapírral bélel tepsibe  tesszük. 
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra . Az omlós tészta nagyon hamar átsül, álltalában 10-12 perc elég neki, hogy világossárgára, „sápadtra”  süljön. A tészta vastagságától függően lehet hogy ennél kevesebb idő is elég, ezért folyton figyeljük, mert nagyon hamar megég! A többedik tepsi tészta a jól bemelegedett sütőben néhány perccel hamarabb készűl el. Számítsunk arra is, hogy miután kivettük a sütőből, a tepsi melegétől is sülhet még. 

Előforduló hibák

  1.  A tészta szétesik a túl felmelegedett a zsiradék miatt. Ilyenkor tegyük legalább 20 percre a hűtőbe, majd gyors mozdulatokkal adjunk hozzá egy tojássárgáját, ez elősegíti, hogy újból összeálljon. 
  2. A tészta nyúlik a túl sok tojás vagy tej miatt. Ilyenkor gyúrjunk bele egy kevés lisztet, hogy ismét nyújtható legyen. 



2011. december 22.

Linzer


Linzer kb. 50 db

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája,1 vaníliacukor, csipetnyi só, késhegynyi sütőpor; továbbá: 1 üveg baracklekvár, 2-3 dkg porcukor 

Elkészítése: 
1. A hideg vajat szétmorzsoljuk a lisztben, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a sót meg a sütőport.
2. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliával lefedjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
3. Lisztezett felületen  3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és virág formájú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második virágnak a közepéből lyukat szaggatunk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.
5. A inzervirágokra baracklekvárt teszünk és befedjük a  lyukas linzervirágokkal. 
6. Bőven megszórjuk porcukorral.







A tökéletes omlós tészta 

Az omlós tészta nagyon sokoldalúan felhasználható, ezért érdemes elsajátítani az elkészítését. Készíthetünk belőle aprósüteményeket, édes és sós pitéket, kekszeket, kifliket, gyümölcstorta alapokat. 
A tészta három fő alkotóeleme a cukrász szabály szerint: 3:2:1 arányban szükséges hozzá- azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. Vajjal készítve a legfinomabb, de használhatunk zsírt vagy  kókuszzsírt is. Ha tésztába a vaj egy részét zsírral  helyettesítjük a végeredmény egy még omlósabb sütemény lesz. A fő összetevők mellett a tésztát dúsíthatjuk tojás sárgájával, de kerülhet bele kevés tej, víz vagy tejszín, továbbá darált dió, mogyoró vagy mandula és különböző fűszerek is mint pl. vanília, fahéj, citromhéj és egy csipet só. Sütőport nem fontos használni, de egy nagyon kevés(késhegynyi) mennyiség lazítja a tésztát, ezt akkor érdemes, ha kevesebb tojást és zsiradékot használunk. Omlós tésztából gyúrhatunk nagyobb adagot is, a maradék 3-4 napig hűtőben eláll, a fagyasztóban pedig akár 3 hónapig is eltartható.  

Fontos lépések: 
  1. A tésztát hűvös helyiségben, hideg alapanyagokból készítjük, különben a vaj megolvad és a tészta szétesik. 
  2. Finom szemcséjű, úgynevezett sima lisztet használjunk, melyet átszítáljuk, hogy szerkezete fellazuljon és az esetleges szennyeződések  ne kerüljenek bele.
  3. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk és gyors mozdulatokkal a lisztben szétmorzsoljuk, hogy a kéz melegétől ne érkezzen felmelegedni.
  4. A vajas liszt közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, valamint az többi felhasznált alapanyagokat: tojás sárgáját, darált diót, mogyorót, mandulát és ha szükséges hideg vizet vagy tejszínt. 
  5. A gyúrás szintén gyors mozdulatokkal fejezzük be, ahogy a tészta összeállt, már ne gyúrjuk tovább. Ha a pontos adagokat betartottuk és a tésztát túl lágynak találjuk, ne gyúrjunk bele több lisztet, hisz a hidegben kellően meg fog keményedni.
  6. Fóliába csomagolva legalább 30 percre tegyük hűtőbe, de még jobb, ha  2-3 órára. Előző nap is elkészíthetjük, majd felhasználás előtt 10 percre szobahőmérsékleten pihentessük. 
  7. Lisztezett felületen3-4 mm vastagságúra nyújtsuk ki, lehetőleg rövid idő alatt, hogy szintén ne melegedjen fel. 
  8. Szaggatás után a korongokat cukrászlapát vagy egy lapos kés segítségével emeljük fel a nyújtó felületről és tegyük sütőpapírral bélel tepsibe. 
  9. A sütőt 180 fokra  melegítsük fel. Az omlós tészta nagyon hamar átsül, álltalában 10-12 perc elég neki, hogy világossárgára, „sápadtra”  süljön. A tészta vastagságától függően lehet hogy ennél kevesebb idő is elég, ezért folyton figyeljük, mert nagyon hamar megég! A többedik tepsi tészta a jól bemelegedett sütőben néhány perccel hamarabb is megsül. Számítsunk arra is, hogy miután kivettük a sütőből, a tepsi melegétől is sülhet még. 

Előforduló hibák
  1.  A tészta szétesik a túl felmelegedett a zsiradék miatt. Ilyenkor tegyük legalább 20 percre a hűtőbe, majd gyors mozdulatokkal adjunk hozzá egy tojássárgáját, ez elősegíti, hogy újból összeálljon. 
  2. A tészta nyúlik a túl sok tojás vagy tej miatt. Ilyenkor gyúrjunk bele egy kevés lisztet, hogy ismét nyújtható legyen. 

Házi készítésű ajándékok, esténként készítettük a lánykámmal.

2011. december 20.

Aszalt gyümölcsös golyók és bonbon kosarak gasztróajándéknak.


Hozzávalók: 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs( barack, füge, szilva, mazsola, alma), 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítése: a gyümölcsöket apróra vágjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kicsivel több mint felét ráöntjük a gyümölcsökre és jól összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk és vékony sugárban, tejükre csorgatjuk a megmaradt csokoládét. Száraz, hűvös helyen tároljuk.


 A kész kosárkák  tartalma:
Nugátos bonbon mogyoróval és mandulával
Meggylikőrös bonbon
Zserbó bonbon
Kávés bonbon
Marcipános mogyorokrokantos-bonbon
Aszalt gyümölcsös bonbon
Rafaleló bonbon

Kosárka készítése  itt





Mézes pogácsa karácsonyfadísznek.



2011. december 19.

Marcipános,mogyoró krokantos bonbon


Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, marcipán , mogyoró krokant
Krém:1/2 dl tejszín, 8 dkg étcsokoládé


A tejszínt felforraltam, beletördeltem a csokoládét és sima,egynemű krémmé kavartam majd jól lehűtöttem.
Az étcsokoládét felolvasztottam, kikentem a bonbonformát kétszer, kevés marcipánmasszát tettem az aljára, rá mogyoró krokantot majd krémet és csokoládéval bezártam. Tetejüket kevés olvasztott fehércsokival díszítettem és megszórtam összetört mogyoró krokantal.


2011. december 16.

Téli álom torta


Hozzávalók  24 cm-es tortaformához

a piskótához:
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
18 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor

a habcsókokhoz:
2 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1 kiskanál keményítő
1 evőkanál citromlé

a krémhez:
8 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
5 dl tej
3 dl tejszín
1 dkg zselatinpor
 0,5 dl víz
1 gránátalma magjai

a díszítéshez:
4 dl tejszín
gránátalma magok
cukormáz díszek


A piskótához kemény habbá verjük a  tojásfehérjét  a kanalanként hozzáadagolt a cukorral. Lazán  belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a megolvasztott vajat. Lisztezett tortaformában 180 fokon  20 percig sütjük.

A habcsókokhoz is  kemény habbá  verjük a tojásfehérjét a porcukor fokozatos  hozzáadásával majd óvatosan  a habba forgatjuk a  keményítőt és az evőkanál citromlevet. Kávéskanállal halmokat rakunk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe és 135 fokon 30-40 perc alatt kiszárítjuk őket.             

A krémhez eldolgozzuk a 8 tojás sárgáját a pudingporral és a cukorral, majd a tejjel felöntve csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük és lehűtjük. A zselatinport 0,5 dl vízben duzzadni hagyjuk . Közepes hőmérsékleten olvadásig  melegítjük,  majd langyosra hűtjük. Nem túl keményre verjük a tejszínt és a zselatinnal együtt lazán a krémbe forgatjuk  .Végül hozzákeverjük a gránátalmamagot.

Kettévágjuk a piskótát,  kapcsos tortaformába tesszük az alját és rákenjük a krém felét.Ráhelyezzük a habcsókokat, befedjük a megmaradt krémmel és a piskóta lappal.Egy éjszakán át dermedni hagyjuk.

A díszítéshez keményre verjük a tejszínt , bevonjuk vele a tortát , megszórjuk gránátalmamaggal ,végül cukormázból  készített angyalkákkal és karácsonyfával díszítjük .

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2011/12 számában.

2011. december 14.

Fűszeres borlikőr


Hozzávalók: 1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg

Elkészítése: A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.


2011. december 13.

Zserbó bonbon


Recept Ritától

Sajnálom,ha unjátok már,de megmérgeződtem rendesen :) ígérem, hogy kigyógyulok belőle:P

Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg darált dió, sárgabaracklekvár, 2 evőkanál porcukor, csokidara

A sárgabarackot langyos vízbe áztattam míg megpuhult majd ledaráltam. Összekevertem a darált dióval, porcukorral és annyi sárgabarack lekvárral,hogy jól formázható massza legyen. Diónyi golyókat formáltam belőle és csokidarába hempergettem.

2011. december 12.

Kávés bonbon


Hozzávalók:10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mandula
Krémhez: 1.5 dl tejszín, 10 dkg 75% os csokoládé, 1 evőkanál neszkávé.

A tejszínt felforraltam ,feloldottam benne a neszkávét és beletördeltem a csokoládét. Sima egynemű krémmé kevertem és lehűtöttem.
A kétféle csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, kikentem a formát,alját fehér csokoládéval,oldalát pedig étcsokoládéval,lehűtöttem és megismételtem.Megtöltöttem egy egy kávéskanál krémmel, egy egy szem mandulával és fehér csokoládéval bezártam. Tetejüket a megmaradt kétféle csoki keverékével díszítettem.


2011. december 9.

Mézeskalács


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 12 dkg méz, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 3-4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna; a cukormázhoz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor; selyemszalag

Elkészítése: a lisztet a porcukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával összevegyítjük.  A lágy vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzáadjuk a langyosra melegített mézet és a felvert tojásokat , majd jól összedolgozzuk. Ha szükséges, pár csepp vizet adjunk hozzá. A masszát fóliával letakarjuk és egy éjszakán át  hűtőben tároljuk. Másnap, lisztes deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk. Szívószál segítségével mindegyikre kis lyukat csinálunk, majd sütőpappírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon, 8-10 perc alatt megsütjük. A cukormázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot és addig verjük, míg kemény, fényes krém lesz. Nylonzacskóba töltjük, egyik sarkán nagyon kicsi lyukat vágunk és a zacskó tetejét összecsavarjuk. A kihűlt mézeskalácsokat tetszés szerinti mintával írókázzuk, száradás után mindegyiket szalaggal átkötjük, és felhasználásig fémdobozban tároljuk.






 Mézeseim 2010 ből





2011. december 8.

Csokoládé kosarak bonbonoknak.


Hozzávalók: 15 dkg 75 % os étcsokoládé, 15 dkg fehércsolokádé

Elkészítése: 4 db, félgömb alakú, kisméretű tálat alufóliával bevonunk, végeit a tál belsejébe tűrjük.  A csokoládékat külön-külön megolvasztjuk,  nejlonzacskóba töltjük és egyik végére kicsi lyukat vágunk. Az étcsokoládét, vékony sugárban, körkörösen, a bevont tálkákra csorgatjuk, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Ha már jól megdermedt, megismételjük a fehércsokoládéval, majd újból hűtőbe rakjuk 2-3 óráig. Ekkor  a betűrt fóliát kihajtjuk és vele együtt lehúzzuk a csokikosarat a tálról, majd a  belsejéről, finoman lehámozzuk a fóliát. Használjuk gumikesztyűt, így a kezünk melege, nem olvasztja meg a csokoládét. A kosárkákat bonbonokkal megtöltve tálaljuk.



 A kész kosárkák  tartalma:

Nugátos bonbon mogyoróval és mandulával
Meggylikőrös bonbon
Zserbó bonbon
Kávés bonbon
Marcipános mogyoró krokantos-bonbon
Aszalt gyümölcsös bonbon
Rafaleló bonbon


 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...