2012. február 25.

Kolozsvári töltött kalács


Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 2.2 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, Töltelékhez: 50 dkg savanyított gyalult káposzta, 30 dkg kolozsvári szalonna
Tetejére: 1 tojás sárgája, 0.5 dl tej

A tésztához a  cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedés csinálunk, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a felvert tojást és lassan adagolva az olajat, rugalmas masszát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Míg kel , a kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd félretesszük. A savanyított káposztát átmossuk ha szükséges , kissé felaprítjuk és a szalonna visszamaradt zsírjában jól megdinszteljük. A megkelt tésztát hosszúkásra kinyújtjuk, közepére, hosszában ráterítjük a dinsztelt káposztát és rá a kisütött kolozsvári szalonnát. Kétfelől a tésztát becsíkozzuk , két végénél felhajtjuk,  a csíkokat pedig összefonjuk.Hagyjuk újból duplájára kelni, majd 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.


4 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Ez nagyon, de NAGYON jól néz ki!

Alexa Christi írta...

Éppúgy hajtogattad, mint én a jalousiet szoktam! :) Minden évben készítek egyszer-kétszer:

http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2012/01/jalousie-maradekok-megmentoje-maradek.html

Nem is tudtam, hogy van kolozsvári változata is neki! Jól néz ki! :)

Culinaria Ungaria írta...

Szépre sikeredett nagyon ám!! Látom savanyú káposztából nem tudsz betelni, de így legalább a családban senki sem lesz beteg!! :-D
Szép hétvégét kívánok Neked kedves Aleda! :-)

Gabriella írta...

Hú, hogy ez milyen finom lehet! A savanyú káposzta és a szalonna együtt... hmmm...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...