2012. február 10.

Korhelyleves






Hozzávalók: 40 dkg hóstáti, gyalult savanyú káposzta, 25 dkg disznóhús, 1 szál füstölt házi kolbász, 1 fej vöröshagyma,  2 szál sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, 2 babérlevél, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl,olaj


A vöröshagymát apróra  vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és az átmosott káposztát ,a karikára vágott sárgarépát és  együtt dinszteljük tovább, fűszerezzük és  felöntjük vízzel.Addig főzzük míg puha lesz a hús, ekkor beletesszük a karikára vágott kolbászt és behabarjuk a tejföllel elkavart lisztel.


8 megjegyzés:

Anazar írta...

Kérek szépen egy JÓ NAGY tányérral!!

Hobbiszakács írta...

Én es...

:-))

Hoffmann Erika írta...

Én is, én is. Istenien néz ki, csorgatom a nyálam!!

Hobbychef írta...

Ez valami gyönyörűség, s szépek a fotók is. Gondolom, nektek Hóstát olyan lehet, mint nekünk itt Budapest mellett Vecsés. Szívesen megkóstolnám.

Gerdi írta...

De szép színe van!
Üdv újra itt, örülök, hogy minden rendben!

Illéskrisz Konyhája írta...

Megnyugvás, hogy olvaslak! A tányér nekem is jöhetne, nagyon ínycsiklandó!

Gabriella írta...

Ismerem ezt a levest, és nagyon finooom! Igazán szép színe van a Te levesednek. Na és a tányér is olyan szép! :)
Kedves Aleda! Nézz be hozzám légy szíves, ha lesz időd! Szeretnék adni Neked egy díjat! Remélem örülni fogsz neki! :)

Vicuska írta...

Csodás fotó!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...