2012. március 8.

Tavaszi karfiolleves



Hozzávalók:   25 dkg csirkehús, 2 szál sárgarépa, egy kisebb fej karfiol, egy hagyma, 2 evőkanál olaj, petrezselyem levél

A hagymát és a sárgarépát  kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Felöntjük vízzel és beletesszük a kockára vágott csirkehúst. Sózzuk és addig főzzük, míg majdnem puha, ekkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és együtt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva tálaljuk.

12 megjegyzés:

Nelli írta...

Finom levest főztél!A tálalás is nagyon szép!:)

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, és a tányérod is nagyon szép!

Illéskrisz Konyhája írta...

Finom leveske! Nagyon guszta! Én be szoktam halványan rántani, de legközelebb így fogom megfőzni...Jó forrónn most ennék egy tányérral! :o)

Aleda írta...

Köszi,Nelli :)

Aleda írta...

Köszönöm,Katalin.

Aleda írta...

Krisz. Tejföllel szoktam készíteni,azt néha én is berántom kicsit,de most így kívántam,könnyűnek és érezzem a tavaszt :)

4Gyerek írta...

olyan napsugarasan mosolyognak azok a sárgarépák....talán már tényleg ideje észrevegye az időjárás magát.

Gabriella írta...

Nagyon szép színe van a tavaszi levesednek... és még milyen finom lehet!! :)
Gyönyörű a tányérod!!!

Barbi írta...

Hú de szép! Nagyon szeretem! :)

Éva írta...

Nagyon finom lehetett, guszta! Szeretem a karfiollevest egy kicsit másképpen szoktam csinálni, de nagyon finom lehet így is!

Juci írta...

Gyönyörű a tányér,finom a bennevaló leveske. Yammy!!

Kati írta...

Finom lehet nagyon:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...