2012. április 27.

Epres turógombóc



 Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál cukor,1 vaníliás cukor, 4 csapott evőkanál búzadara (gríz) csipet só,10 dkg kókuszreszelék, 25 dkg eper
Eperöntethez: 25 dkg eper, 10 dkg cukor, fél citrom leve és reszelt héja


A tehéntúrót jól összekeverjük a felvert tojásokkal, kétféle cukorral, búzadarával és a csipet sóval. Hűtőbe tesszük 1 órára. Vizes kézzel gombócokat csinálunk, közepébe egy -egy epret teszünk  és enyhén sós vízben addig főzzük  míg feljönnek a  tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük őket , kókuszreszelékbe hempergetjük és eperöntettel tálaljuk.
 Az eperöntethez  az epret  megmossuk és kicsumázzuk. Leöntjük a fél citrom levével ,ráreszeljük a héját és megszórjuk a cukorral. Lassú tűzön megfelelő sűrűségűre főzzük majd lehűtjük.


16 megjegyzés:

tücsi írta...

Nem csak finom de gyönyörű is!:)

Gabriella írta...

Egyetértek Tücsivel - gyönyörűűű, és bár még soha nem ettem ilyet, de el bírom képzelni mennyire finom lehet! :)

Heti Menük Tünde írta...

Imádom az epres túrógombócot, már alig várom az igazi eper szezonját...akkor majd lesz nálunk is epres túrógombóc "nemulass"...a kókuszreszelékben történő megforgatás pedig zseniális ötlet!:)

Blogkonyha írta...

Ez maga lehet a mennyország! Túró, kókusz eper és még öntet is....Hm...Kész vagyok! A profil képed is csodás!

Emi írta...

De gyönyörűek! Sajnálnám megenni:) Inkább csak azért tenném ki az asztalra, hogy gyönyörködjünk a látványban:)) Viszont ha megkóstolnám lehet az abbahagyás sem menne, annyira finom lehet!

Katalin írta...

Gyönyörűek a gombócaid, a fehér és a piros szín egymás mellett csodás!

Vicuska írta...

Ünnepi desszertet varázsoltál!!!

Barbi konyhája írta...

Pont arra gondoltam mint Vicuska, hogy ebből az ebédre valóból egy csodás desszertet varázsoltál! A fejléced is nagyon szép!! :)

Hankka írta...

Gyönyörűek, és biztosan nagyon jól passzol a túrógombóc ízéhez az eper! :)

Petra írta...

Jó ötlet kókuszba forgatni, nagyon tetszik. Gyönyörű a tálalásod, mint mindig! :)))

tejszínhab írta...

Hű és ha! Kérhetnék belőlük? :)

mariadeco írta...

Nagyon szép, és milyen fincsi lehet az öntettel!

M@rti írta...

Nagyon szép-guszta-finom! Tetszik az új fejléced is! :-)

4Gyerek írta...

finomat és gyönyörűt készítettél.

Lévai Mariann írta...

én megcsináltam ugyanúgy, ahogy le van írva. de még főzés közben darabjaira hullott az összes gombóc, szóval a wc-ben végezte. sajnáltam. főleg, hogy ez lett volna a holnapi ebédünk:D

Adél írta...

Mariann, sajnálom, én mindig így készítem a túrógombócot,de sosem esett szét. Tartottad a masszát hűtőben,mert nagyon fontos,ezalatt kideged a búzadara? Miután felforr a víz, a lángot visszahúzom alatt,hogy csak gyöngyözzön, tehát nem lobogó vízben főzöm ki. A gombócok valóban nagyon puhák, óvatosan szedem ki a szűrőkanállal, hogy ne essenek szét, ráhelyezem a kókuszra és pár percet hagyom dermedni, csak utána forgatom be a kókuszba.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...