2012. május 25.

Borjúsült epermártással





Hozzávalók: 4 szelet borjúhús , 25 dkg rizs, 8 dkg vaj, 25 dkg eper, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál balzsamecet, só, bors, petrezselyem levél, snidling

A rizst megmossuk, és bő forró vízben  15 percig  főzzük.  Lefedjük és 10 percig duzzadni hagyjuk, majd leszűrjük, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel . A húst sózzuk, borsozzuk, és vajon mindkét felét 3-3 perc alatt megsütjük. Az epermártáshoz vajon megkaramellizáljuk a mézet, beletesszük a félbe vágott epreket , ráöntjük a balzsamecetet, és megfelelő sűrűségűre pároljuk .


5 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon jól fest, én szívesen elkölteném! Kár, hogy itthon nem eszik a húst gyümölccsel...De irtó guszta!!!

Gabriella írta...

Mi a férjemmel imádjuk a húst gyümölccsel, bár ezt a variációt még soha nem próbáltuk, talán eszembe sem jutott volna. Tetszik nagyon! :)

Vikvi írta...

Imádnám, de valószínű hogy egyedül vagyok vele a családban. Külön megennék, de a férjem nem szereti a hús gyümölcs kombinációt!

Éva írta...

Csodásan néz ki, de gondolom nagyon finom az íze is! Szívesen megkóstolnám ezzel a gyümölcsmártással!

Csiperke írta...

Általában csirkehúst szoktunk enni mindenféle gyümölccsel, de ez az epres borjú nagyon felcsigázta az érdeklődésemet! Nagyon szívese megkóstolnám!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...