2012. június 5.

Pásztortarhonya bográcsban




Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 40 dkg krumpli, 30 dkg parasztkolbász,10 dkg szalonna, 1 nagy  hagyma, 2 zöld paprika, 1 nagy paradicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, paprika
 
Elkészítése: a szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a tarhonyát és félig megpirítjuk, ekkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és együtt pirítjuk tovább. Rátesszük a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, az apróra tört fokhagymát, a hosszúkásra vágott paprikát és a darabokra vágott paradicsomot. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, összekavarjuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Lassú lángon, többször megkavarva, készre főzzük. Ha szükséges, főzés közben még utánatöltjük annyi forró vízzel, hogy a főzés végére bő szaftja maradjon, amit a tarhonya fél órás pihenés alatt magába fog szívni. Melegen, idény zöldségekkel tálaljuk.

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, és szép a terítéked is! Jó lehetett a szabadban enni!

trollanyu írta...

Imádnivaló:) Annyira ennék most füstölt kolbászt:) Gyönyörű a terítked is:)

Gabriella írta...

Nagyon tetszik a terítés, de a tarhonyád is. :P

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, micsoda fatányéros tálalás. Nagyon kellemes fotók, igazi vidékies hangulat! Én is szoktam főzni, de legközelebb megpróbálom bográcsban. Tuti finomabb lesz, mint a konyhában... :O)

ginko írta...

Gyönyörű a tálalás és az étek biztosan szuper!

Anazar írta...

De mennék kóstolóra!!

Kati írta...

Csatlakoznék Anazarhoz:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...