2012. június 5.

Pásztortarhonya bográcsban


Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 40 dkg krumpli, 30 dkg parasztkolbász, 10 dkg szalonna, 1 nagy hagyma, 2 zöld paprika, 1 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika.
 
Elkészítése: A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a tarhonyát és űllandó kavarással megpirítjuk. Ha szép rózsasz, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és együtt pirítjuk tovább, rdobjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, az apróra  vágott fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük, összekavarjuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Lassú lángon, többször megkavarva, készre főzzük. Ha szükséges, főzés közben még pótoljuk annyi forró vízzel, hogy a főzés végére bő szaftja maradjon, amit a tarhonya fél órás pihenés alatt magába fog szívni. Melegen, idény zöldségekkel tálaljuk.


7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, és szép a terítéked is! Jó lehetett a szabadban enni!

trollanyu írta...

Imádnivaló:) Annyira ennék most füstölt kolbászt:) Gyönyörű a terítked is:)

Gabriella írta...

Nagyon tetszik a terítés, de a tarhonyád is. :P

Blogkonyha írta...

Ó, micsoda fatányéros tálalás. Nagyon kellemes fotók, igazi vidékies hangulat! Én is szoktam főzni, de legközelebb megpróbálom bográcsban. Tuti finomabb lesz, mint a konyhában... :O)

ginko írta...

Gyönyörű a tálalás és az étek biztosan szuper!

Anazar írta...

De mennék kóstolóra!!

Kati írta...

Csatlakoznék Anazarhoz:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...