2012. június 2.

Sajtos paradicsomleves



Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 1 kisebb zellergumó(kb. 10-15 dkg), 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál szárított oregáno, só, bors;
a tálaláshoz: 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Felöntjük 1.5 liter vízzel és felforraljuk. Addig megpucoljuk a zellergumót ;s kockára vágjuk. A paradicsomokat megmossuk és négybe vágjuk, majd ezeket hozzáadjuk a leveshez és addig főzzük míg a zeller megpuhul. Kissé lehűtjük, összeturmixoljuk és olyan sűrű szitán átszűrjük, amelyiken a paradicsom magjai nem mennek át. Hozzáadjuk az oregánót, sóval , borssal és cukorral ízesítjük majd kiforraljuk. A levest hidegen, reszelt sajttal tálaljuk.

6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Pazar képek a kedvenc levesről! Nagyon étvágy hozó! :o)

Gabriella írta...

Ó, ezek a fotók!!! :D Nagyon-nagyon szeretem a paradicsomlevest, de sajttal még nem próbáltam...

Éva írta...

De nagyon szép, guszta a levesed! Az igazság az hogy friss paradicsomból még nem is csináltam levest. Mindig csak a paradicsompürét használom, pedig mennyivel másabb lehet így a leves?

Kriszta írta...

Nagyon jól néz ki,már érzem a számban az ízét!:)Gratula!

Liza írta...

Még a héten ki fogom próbálni :) köszi

Alíz, Erdélyből írta...

Kedves Aleda! Korábban ígértem, hogy emlékeztetlek a zölddió kezdetén a Transzilvánikum receptjére. Nos, lassan itt az ideje: http://fakanalforgato.blogspot.ro/2011/10/transzilvanikum.html

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...