2012. június 15.

Tejszínes eperleves




Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz:  20 dkg eper, 1 dl tejszín

Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük és hűtőben jól lehűtjük. Felszeletelt eperrel és tejszínnel tálaljuk.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett!

Blogkonyha írta...

Jó hidegen enném! Nagyon szépen díszítetted, olyan mintha gyöngysor lenne... :o)

Gabriella írta...

Én meg szívecske mintákat látok a díszítésben... :o))
Annyira jól néz ki ez a leveske, olyan finom lehet!

Névtelen írta...

Az eper ízű pudingport ne használjátok, bíbortetűvel színezik, ismert nevei: kármin, E122, E120.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...