2012. július 13.

Fürjtojással töltött zsenge tök






Hozzávalók: 2 db zsenge tök, 12 db fürjtojás, 10 dkg sajt, 5 evőkanál olívaolaj, só, bors, petrezselyem levél

Elkészítése: a tököt nagyon vékonyan meghámozzuk, de maradhat a zsenge héjával is. Kettévágjuk és belsejét kiskanállal kikaparjuk. Meglocsoljuk kevés olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tököket. A fürjtojásokat hármasával egy kis tálkába törjük, és egy-egy fél tökbe öntjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Paradicsommal tálaljuk.

9 megjegyzés:

sedith írta...

Ezt feltétlenül ki fogom próbálni! Már tegnap is csak nyeltem nagyokat, amikor olvastam.:)

Blogkonyha írta...

De jó recept! Olyan édesek ezak az apró tojások. A múltkor én is vettem fürjtojást, nagyon finom volt sima tükörtojásként is. Szuper képek!

Katalin írta...

Nagyon ötletes, szuper jó lehetett!

trollanyu írta...

Látványra gyönyörű a mini tojásokkal:) Nagyon szeretem is a tököt, cukkinit:) fürjtojást itt még sehol nem láttam sajnos.

HajniZoli írta...

Milyen guszta! Ez csak finom lehet!

mellissina2 írta...

Itt minden csodás!

tücsi írta...

Fürjtojással még nem dolgoztam soha, de a látvány már megint magáért beszél.:))
Kívánatos!!!

Gabriella írta...

Gyönyörű ez a tálalás!!! De nagyon tetszik a blogodon az újítás is... :)

Anna írta...

Nagyon tetszik ez a recept, nagyon szeretem és sokat is eszünk zsenge cukkinit. Nem vágom le a héját. Biztosan elkészítem, mert még mindig van a kertben zsenge cukkini. Köszönöm a receptet! Anna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...