2012. július 25.

Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel




Hozzávalók: 60 dkg halfilé, 30 dkg újkrumpli, 30 dkg sárgarépa, 3 evőkanál méz, 1 csapott kávéskanál chili por, 4 evőkanál olíva olaj, 1 citrom leve és reszelt héja, só, bors

Elkészítése: a citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.

14 megjegyzés:

szannalina írta...

Nagyon guszta!

Kati írta...

Megéheztem, de nagyon:)

Névtelen írta...

Aleda drága,ne haragudj,de szeretném megkérdezni(már régóta)mi az az orda?Van egy tippem,túróféle?Egyébként nagyon szeretem az oldalad,további nagyon jó sütés, főzést és jó egészséget kívánok:Judit

HajniZoli írta...

Eddig mindig hagyományos módon sütöttem a halat, de ez a csilis pác felkeltette az érdeklődésem:)olyan jó a zöldségekkel! Viszem ezt is:)

Gerdi írta...

De jól néznek ki a pirosra sült zöldségek! A hal még jobban. Én többnyire rántani szoktam a halat, de ez annyira megtetszett, legközelebb tesztelem!

Adél írta...

Köszönom.

Adél írta...

:)

Adél írta...

Igen, az orda egy túróféle, amit itt Erdélyben juhtejből készítenek. Miután elkészítik a juhsajtot, megmarad a savó. Ez a savó nagyon értékes, mert zsíros és nagy a fehérjetartalma. A savót továbbmelegítik, tejsavat vagy ecetsavat adnak hozzá megint és újból megindul a fehérjekivállás. Így kapják a zsendicét, amelyet aztán gézen leszűrnek, kicsöpögtetnek és kész az orda. Íze kissé édeskés, kissé sós, hasonlít egy kicsit a tehéntúróhoz, de mégis más,jellegzetes és különleges az íze. Hamar romlik, hűtőben is keveset lehet tárolni. Az igazi ordát a juhászok készítik az esztenán(a juhász szállása kint a mezőn). Ettem már gyárilag elkészített ordát, és merőben más volt az íze, nem is tudom, miért nevezték ordának.
Köszönöm a jókívánságokat,viszont kívánom és várlak még nálam :)

Adél írta...

Ajánlom kipróbálni,mert nagyon finom.

Adél írta...

Várom a visszajelzést:)

Edina írta...

Gyonyoru szinek:) gyonyoru kaja:)

Roza írta...

Adélka, csak én lehetek ennyire tudatlan, de megkérdezem, milyen halból készíted? Tengeri, vagy édesvízi? Mert az tuti nem mindegy...:)
Köszönöm szépen:)

Adél írta...

Roza, tengeri halfilét van ebben a receptben.

Verus írta...

Nagyon jól hangzik, szeretem a halat mindenféle formában, ezt is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...