2012. augusztus 24.

Fehérboros szőlőparfé



Hozzávalók: 2 dl fehérbor, 5 dl tejszín, 2 tojás,15 dkg cukor,1 gerezd fehér szőlő

Elkészítése: a tojásokat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a bort és 2 dl tejszínt. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. A  megmaradt 3 dl tejszínt felverjük, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt tojáskrémet és  a megmosott szőlőszemeket. Fóliával kibélelt formákba töltjük és lefagyasztjuk. Szőlőszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.


5 megjegyzés:

Kati írta...

De fincsi lehet:)
Játék van nálam szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html

Blogkonyha írta...

Azta! De jól néz ki! És még szemek is vannak benne...Irtó csábító jeges finomság!

Katalin írta...

Csodás lett!!!

Roza írta...

Valami csodálatos lett a parféd, Aleda!:)

Gabriella írta...

Wooow! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...