2012. szeptember 6.

Málnás fagyi


Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, 30 dkg málna

Elkészítése: A tejszínt lassú lángon felforrósítjuk. Közben a  tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagolva hozzáadjuk a tejszínt  és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük és 1 órára fagyasztóba tesszük. 1 óra után kivesszük a tojásos krémet, hozzáadjuk a mascarponet , a  málna felét és habosra keverjük. A megmaradt málnát  összekeverjük 3 evőkanál cukorral, felforraljuk, majd jól lehűtjük. Szilikonos fagylaltformába rétegesen beleöntjük a a fagylaltot és a málnát, beleszúrjuk a pálcikákat  és lefagyasztjuk.



8 megjegyzés:

Katalin írta...

Bár most már nincs nagy kánikula, de azért jól esne, nagyon guszták!

tücsi írta...

Ma én is fagyit készítek, de szívesen fogadnám az egyik jégkrémet olyan guszták!:)

Illéskrisz Konyhája írta...

A málna itthon már arany árban van. Csak csodálni tudom!

Éva írta...

Csodásan néz ki! Egy kicsit hűvösebb lett, de azért elfogadnék egyet!
Bár megyek nekem szedres van még egy a hűtőben el is tüntetem most hogy így eszembejutattad !

HajniZoli írta...

Jól néznek ki, nagyon guszták!

trollanyu írta...

Csodaszépek:)Engem a hideg sem tart vissza a fagyi készítéstől:)

teller-cake írta...

Igazi nyárízű, nyármarasztaló finomság! Szívesen elfogyasztanék egyet én is! :)

Barbi írta...

Hát ez nagyon jól néz ki!! Én idén lusta voltam fagyit készíteni pedig annyi szépet és ínycsiklandót láttam!! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...