2012. szeptember 18.

Pizzás csiga



Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő
a töltelékhez: 30 dkg sonka, 10 dkg sajt, 1 tojás, 2 dl. paradicsomlé, 1 evőkanál paprikakrém, 1 kávéskanál oregáno

Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, sót és a felfuttatott élesztőt, és jól megdagasztjuk, majd a  végén beledolgozzzuk az olajat. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát ladaráljuk, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a felvert tojást, a paprikakrémet és az oregánot, majd a paradicsomlével krémesre kavarjuk. Ha a tészta megkelt, átgyurjuk és 10 percig pihenni hagyjuk, majd fél cm vastagságura kinyujtjuk és lekenjük a töltelékkel. A tésztát feltekerjük és 1 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon, 25 perc alatt kisütjük. 


 

6 megjegyzés:

Okki írta...

Hmmm, ez nagyon finom lehet. Tetszik, biztos kifogom próbálni, csak lássuk mikor....sok minden van még a listámon. :)

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta! Most szívesen elfogadnék 1-2 darabkát ebből!

Katalin írta...

Nagyon guszták! Ami pizzás, az jöhet, bármilyen formában :)

HajniZoli írta...

Pizzás rudat szoktam én is, de csuda guszta tekercsben. A lányom ráugrana az biztos:-)

N.D. írta...

ismerem, szeretjük. :)

Barbi írta...

Ajaj ez nagyon nem kellett így késő este! Irtó guszta, megyek is aludni! :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...