2012. október 12.

Koktélparadicsomos lepény


Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez: 
a lepénytésztához:  50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő
a feltéthez:  20 dkg sajt,  5 evőkanál tejföl, 40 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rukkola



Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk, majd még 15 percig pihentetjük. Addig a sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel és rákenjük a lepényekre. Koktélparadicsomokkal kirakjuk és rukkolát szórunk rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor friss rukkolát teszünk még rá.




10 megjegyzés:

Okki írta...

Egyszerű, de nagyszerű. Nagyon guszta! :)

Blogkonyha írta...

Milyen guszta, ahogy ott kandikálnak kifelé az apró sült paradicsomok. Nagyon guszta lepénye!

Éva írta...

De szívesen elfogadnék most egy ilyen lepénykét! Nagyon guszta és finom lehetett!

Gabriella írta...

Aleda, ez nagyon szép!! :)

Márti írta...

Első ránézésre,olyan mint egy torta!

Rosita Vargas írta...

Muy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos

Barbi konyhája írta...

De édes, olyanok a paradicsomok mint a katicabogarak! Nagyon finom lehetett! :))

Névtelen írta...

Nagyon fininek néz ki én holnap szeretném elkészíteni :). Sima liszt megy bele ?

Adél írta...

Igen, sima liszt.

Névtelen írta...

Nagyon szépen koszonom gyors válaszod, és igazán gratulálok az oldalhoz nagyszeru, mar készítettem a pitypang mézet is nagyon jo volt amaerikai palacsintához ontetnek is, koszonom :)Niki

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...