2012. november 29.

Adventi naptár


 
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó, 3 evőkanál méz, 12 dkg porcukor, 7 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, késhegynyi szódabikarbóna; a cukormázhoz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor; selyemszalag

Elkészítése: Összevegyítjük  a  lisztet, a kakaót, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket . A puha vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzáadjuk a langyosra melegített mézet és a felvert tojásokat, majd jól összedolgozzuk. Ha szükséges, pár csepp vizet adhatunk hozzá. A masszát  letakarjuk fóliával   és 10 percig pihentetjük. Addig papírból, egy 36x33 cm nagyságú fenyőfa sablont készítünk, majd a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a sablon mentén kivágjuk. A megmaradt tésztából 24 db, 3x3 cm nagyságú négyzetet vágunk, majd a elosztjuk a fenyőfán. Szívószállal, mindegyik négyzetet és az alatta lévő fenyőfát kétszer átszúrunk, ide fűzzük majd a selyemszalagot. Az átszúrt négyzeteket ezután levesszük a fenyőről és külön tepsibe rakjuk, majd a mézeskalácsokat 180 fokon, 8-10 perc alatt megsütjük. A cukormázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot és addig verjük, míg kemény, fényes krém lesz belőle. Zacskóba töltjük, egyik sarkán nagyon kicsi lyukat vágunk és a zacskó tetejét összecsavarjuk. A kihűlt fenyőfára kontúrt, a négyzetekre számokat írókázunk, majd száradni hagyjuk. Ha megszáradtak, a négyzeteket szalaggal a fenyőfára rögzítjük.




7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon tetszik, ügyes vagy!Annyira jól mutat! Legszívesebben nekiállnék most és megcsinálnám én is!

Adél írta...

Éva, biztos örülne neki a kis unokád:)

Okki írta...

Egyszerű, de mégis nagyon szép! :)

Katalin írta...

Nagyon szép, ötletes! Ahol kisgyerek van, ott biztosan érdemes elkészíteni, de persze a nagyok is biztosan nagyon örülnek egy ilyen ajándéknak :)

Gabriella írta...

De jó! Nagyon tetszik. :)

Blogkonyha írta...

Nagyon helyes a mézes karácsonyfád! Lányom örülne egy ilyennek is. Lehet sütünk majd együtt egyet...Mentettem. :o)

gionetta írta...

Levehetem a kettest? :-))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...