2012. november 9.

Libanyak leves lúdgége tésztával

 

Hozzávalók: 2 libanyak, 4 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 zeller, fél karalábé, 1-1 kis darab káposzta és karfiol,1 paprika, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 5 szem feketebors, kicsi darab gyömbér, zeller és petrezselyem levél; a tálaláshoz: lúdgége tészta

Elkészítése: a libanyakakat megmossuk és tetszőleges méretűre daraboljuk, majd hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt, leszedjük a habját és a lángot lehúzzuk, hogy a leves csak épp gyöngyözve főjön. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk, majd amikor a hús félpuha, beletesszük a levesbe. Sóval, szemesborssal, kevés gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a csokorba kötött zöld leveleket is.  Ha a hús és a zöldségek megfőttek, a lángot elzárjuk, a levest kicsit ülepedni hagyjuk, majd leszűrjük. A húst és a zöldséget tálalásig meleg helyen tartjuk. A lúdgégetésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A levest a tésztával, a csontos hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk. 



14 megjegyzés:

Katalin írta...

Csodaszép sárga lett a levesed! Látom szépen készülsz Márton napra :))

María írta...

A tegnapi töltött libanyak után ez a pompás leves... ráadásul ez a csodaszép tálalás. Márton napig minden napra lesz még egy-egy libás fogás? Én nem bánnám, bár még jobban tetszene a dolog, ha kóstolni is lehetne :)!

gionetta írta...

Micsoda gyönyörűségés aranysága leves! Nagyon szeretjük mi is a nyakból készült leveseket. :)

Angéla írta...

Ez a leves nagyon gyönyörű, de mitől ilyen csodálatosan szép sárga, mintha házi tyúkhús leves lenne??:)

Adél írta...

Igyekszem, hisz azt mondják, hogy aki Márton napon nem eszik libát, az egész évben éhezik majd :)) Na ezért azt nem hiszem:D

Adél írta...

Köszönöm. Még lesz pár fogás a következő napokon is:)

Adél írta...

Isteni finom íze volt:)

Adél írta...

Mert házi liba, nagyon kövér volt,attól lett ilyen szép színe. :)

Blogkonyha írta...

Csodás sárga a színe, kedvem lenne leülni most az asztalhoz. Kevés borsot szórnék rá és máris kanalaznám... Nagyon guszta!!!

Éva írta...

Csodálatosan néz ki! Nagyon finom lehet ez a leves és az a finom illat ami a főzés közben van meg persze a tálaláskor! Finom csigatészta hozzá nyelek nagyokat!

marisz57 írta...

Hát ez a leves annyira, de annyira jól néz ki! Ezért nálam Oszkár díjat érdemelsz.
Mert hát el tudom képzelni, milyen finom volt. Én ilyen levesből háromszor szednék, és más már nem is kellene.

Gabriella írta...

Imádom a leveses táladat! Sőt, az egész étkészletet... gyönyörű. :)

Zsofia írta...

Nagyon szep sarga! Hany oraig fott a leves es mennyi ido kellett a husnak, hogy megpuhuljon? (Meg tapasztalatlan vagyok.) :)

Adél írta...

Kedves Zsófia, a főzés időtartama nagyban függ a liba korától, de többnyire 1 év alatt vágják az állatot(az enyém is ilyen volt), így 1,5 óra alatt főtt meg puhára(lassú főzés).

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...