2012. november 11.

Narancsos libamell




Hozzávalók: 1 liba melle, a narancs leve, só, bors, kakukkfű; szószhoz: 2 db sárgarépa, 1 evőkanál étkezési keményítő,1 narancs, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj

Elkészítése: a libamellet megmossuk és bőrös részét kockarácsosra irdaljuk. Bedörzsöljük sóval, borssal és szárított kakukkfűvel, majd a bőrös részével lefele, addig sütjük, míg zsírja kisül. Tepsibe tesszük, narancslevet és vizet öntünk rá, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. A szószhoz a sárgarépát roppanósra főzzük, majd karikára vágjuk és a vajon átsütjük. Hozzáadjuk a narancs húsát és a tejszínt. A keményítőt elkavarjuk a narancs levével és behabarjuk vele a szószt. A sültet szeletekre vágjuk, majd szósszal és krumplipürével tálaljuk.



8 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Gyönyörű! Akárcsak az összes többi (libás) recepted!

Blogkonyha írta...

Micsoda pazar tálalás már megint! Nagyon guszta! A mártás nagyon finom lehetett hozzá. Hm, csak nyelek nagyokat... :o)

tücsi írta...

Szívesen ültem volna ehhez az asztalhoz, olyan enni valóan gyönyörű!!!!

gionetta írta...

A libamell sem kutya, de a fotó! Nagyon belejöttél az ételfotózásba! Gratulálok! :-))

Csiperke írta...

Aleda, ez fantasztikus! A narancsos húsok amúgy is nagy kedvenceim. Szívesen megkóstolnám!

marisz57 írta...

Szóval a Márton napi liba így járt nálatok! Hol vörös káposztával, hol naranccsal kerül a tányérotokra. Nagyon gusztusos mindkettő!

Katalin írta...

Nagyon szép tálalás, finom lehetett!

Gabriella írta...

Fenséges fogás - egyébként is annyira szeretem a gyümölcs-hús kombinációt!! :P

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...