2012. november 13.

Nehéz teasütemény


Recept Illéskrisztől

 Hozzávalók: 48 dkg liszt, 25 dkg Ráma margarin, 130 ml. tejszín, 2 tojás sárgája, 20 g só
 lekenéshez: 1 tojás
 szóráshoz: mák, szezámmag, lenmag, köménymag 

Elkészítése:  a hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Nem kell túl simára gyúrni, elég ha márványosra összeáll és már nem morzsálódik. A tésztát 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk,  átemeljük egy tálcára és kb. 20 percre betesszük a mélyhűtőbe dermedni. Mikor jól kifagyott, tojással lekenjük, éles késsel kockákra vágjuk.Tetejét belemártogatjuk a magvakba és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200C-on, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. 
A teasütemény finomabb ha áll. 

6 megjegyzés:

Kati írta...

De szépek:)

Éva írta...

Nagyon jól néznek ki és milyen finomak lehetnek!

marisz57 írta...

De ráóhajtottam egy mákos kockára!...Nem is, inkább szezámmagosat kérek!

Nea írta...

Nagyon csábítóak. Imádom az ilyen kis falatnyi rágcsálnivalókat. Pont abban a sorrendben jöhetne is, ahogy a tálcán van. Nyamm.

Illéskrisz Konyhája írta...

De jók! Nekem is a kedvenc sós süteményem! Tényleg, ezt is milyen rég sütöttem... Szépek lettek!

Aleda írta...

Köszi ,lányok! Krisz, neked meg puszi a receptért!!! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...