2012. november 20.

Tonhalas pizza


Hozzávalók a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 4 evőkanál pizzaszósz, 30 dkg  tonhalkonzerv, 20 dkg mozzarella, 10 dkg sajt, 10 dkg fekete olívabogyó, 1 hagyma, 1 kávéskanál szárított oregánó; a tálaláshoz: citrom

Elkészítése: a pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk. 15 percig pihentetjük, addig a mozzarellát felszeleteljük, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, az olívabogyót pedig karikára vágjuk. A pizzatésztát lekenjük a pizzaszósszal, rátesszük a mozzarella szeleteket és elosztjuk rajta a tonhalat. Megszórjuk hagymával, olívabogyóval,  reszelt sajttal és oregánóval. Előmelegített sütőben , 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Citrommal tálaljuk. 




3 megjegyzés:

María írta...

Ez már kínzás!! Imádom az ilyen pizzát is, meg a tengeri herkentyűset is!!

Éva írta...

Nagyon guszta!Jó régen készítettem pizzát, pedig nagyon szeretjük! Szeretjük a tonhalat, de még soha nem ettem így pizzára téve pedig biztos nagyon finom!

Blogkonyha írta...

Én is oda vagyok érte, főleg, hogy halas! nagyon guszta, máris lecsúszna egy szelet!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...