2012. december 22.

Raffaello torta




Hozzávalók: a piskótához: 6 tojás, 12 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál víz, 15 evőkanál liszt, csipetnyi sütőpor;
 a krémhez: 25 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, 10 gr zselatin;
 a díszítéshez: 1 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, raffaello golyók

Elkészítése: a piskótához az egész tojásokat  egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat és kicsit még együtt verjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 22 cm.es  tortaformába  töltjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Míg a piskóta sül, 1 dl tejszínt felforrósítunk és belekeverjük a cikkekre tört csokoládét, egynemű krémmé kavarjuk, majd hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben, 5 percig duzzadni hagyjuk, felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarpone sajtot kikavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét, a zselatint és a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, felét összekeverjük a krémmel, majd lazán beleforgatjuk a megmaradt felét is. A piskótát három lapba vágjuk és megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a többivel bevonjuk a tortát és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. A megmaradt tejszínt felverjük, nyomózsák segítségével habrózsákat nyomunk a tortára és raffaello golyókkal díszítjük.



23 megjegyzés:

Anikó írta...

Klassz és meglepően egyszerű, imádom az ilyet:-)))

Gabriella írta...

De szép, nagyon tetszik.

teller-cake írta...

Óh, ez gyönyörű és számomra kötelező is-úgy érzem! Mentettem! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Gyönyörű torta! Nagyon fincsi lehet! Szépen fog mutatni az ünnepi asztalon! Boldog Karácsonyt!

heti menük írta...

De szép!!! Nálam minden édesség nyerő, amiben kókusz van! Pláne, ha ilyen csodás "köntösben" van tálalva:)

gionetta írta...

Ez büntetés! Ennek a tortának már a látványától is hízok vagy 2 kilót! :-))

Katalin írta...

Boldog, békés szép karácsonyt kívánok sok szeretettel neked és családodnak!
A tortád nagyon szép lett, ünnephez méltó....

Mrita írta...

Csodálatosan szép! Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Gerdi írta...

Boldog, békés karácsonyt kívánok nektek!
A torta, mint mindig, szépséges!

yoli írta...

Ez valami elképesztően szép! :)

Brigitta Koska írta...

Szia!
Szülinapomra szeretnék raffaello tortát készíteni. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tortaformához elegendő ez a mennyiség ami a receptedbe van? Illetve a krémen gondolkodok, hogy melyik lehet a legfinomabb. A tied nagyon tetszett. A másik amiben gondolkodok, vaníliapudnig, fehércsokit olvasztani bele és felvert tejszínhabbal összekeverni. Meg kókuszreszelék menne bele. Mit gondolsz? Kösz szépen a segítséged!

Aleda írta...

Szia Brigitta!
A tortát 22 cm-es tortaformában készítettem, hogy magas legyen(nagyon magas torta volt, mármint a méretéhez képest) 26 cm-es tortaformához is elég a piskótamassza, csak akkor kicsit alacsonyabb lesz majd. A mascarpones krém nagyon finom, de töményebb mint a pudingos. Nálunk nagy kedvenc ez a torta, így többször elkészítettem már, köztük egyszer pudingos krémmel is. Nagyon finom volt úgy is! Dr. oetker-nek van kókuszos pudingja,azt használtam hozzá, nem vaníliásat, de szerintem a vaníliás is jó lesz. Sok sikert hozzá! És boldog szülinapot előre is! :)

Hajni írta...

Szia!
A tortához mindkét esetben habtejszínt használtál, vagy a felforrósításnál főzőtejszínt?

Aleda írta...

Hulala habtejszínt használtam, nem főzőtejszínt.

Viki írta...

Szia!
Pár napja készítettem el, de a tésztája egyáltalán nem jött fel és nem volt puha, mint a piskótatészta szokott lenni. Mitől lehetett ez? Nem lehet, hogy külön kell felverni a tojások fehérjéjét és sárgáját? Szeretnék nagyobb formával is csinálni. Szerinted 26 cm-es tortaformához hány tojással csináljam?

Aleda írta...

Szia Viki! Ez nem a klasszikus puha piskótatészta, hanem egy olajos piskóta, a szerkezetet tehát tömörebb az előbbinél. Ha laza piskótát szeretnél inkább, nyugodtan készíts olyat a tortához. 26 cm.es tortaformához 8 tojásból kellene, ha nagyon magasra szeretnéd.

Névtelen írta...

Hány fokon kell sütni lègkeverèses sütőben????

Aleda írta...

180 fokon sütőm a piskótát, klasszikus, nem légkeveréses sütőben.
Mivel nem ismerem, nem tudok pontos választ adni, de úgy tudom, hogy légkeverésesben mindig 15-20 %-al kevesebb hőfok kell.

Névtelen írta...

Your style is so unique in comparison to other people I've
read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity,
Guess I will just book mark this web site.

Feel free to surf to my web site - weight loss pill

Névtelen írta...

Kb mennyibe kerül összesen??

Névtelen írta...

You have made some good points there. I looked on the net to learn more about the issue and found most
individuals will go along with your views on this site.


my web blog; Garcinia cambogia pro Reviews (http://cookinghour.blogspot.ro)

Steluta írta...

Miért használjátok a műanyag "tejszínt"???? Íze sincs..miért nem az igazit?

Steluta írta...

Miért használjátok a műanyag "tejszínt"???? Íze sincs..miért nem az igazit?

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...