2012. december 19.

Sajtos bagett


Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál burgonyapehely, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; szükséges még: 40 dkg sajt

Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, rászórjuk a burgonyapehelyt és a sót. A tejben elmorzsoljuk az élesztőt és belekavarjuk a cukrot, a tejfölt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tésztát megdagasztjuk a végén pedig beledolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk és 10 részre osztjuk. Mindegyiket téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Vizes ecsettel átkenjük és reszelt sajtba hempergetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.




12 megjegyzés:

heti menük írta...

80 Ft-ért veszem darabját ennek a bagettnek, mert a gyerkőcök imádják. Pont a múltkor gondolkoztam azon, hogy mi a jó fenéért nem sütöm meg én saját magam! Erre tessék! Megcsináltad! Óriási ölelés érte! És milyen gyönyörűek! Remélem az enyémek is ilyen szépek lesznek, ugyanis indul nálam a sajtos bagett gyártás:)))))

heti menük írta...

Nem írtad mennyi élesztőt tettél hozzá. A burgonyapehely kihagyható vagy mindenképpen kell bele? Kukoricapehellyel hellyettesíthető?

Adél írta...

3 dkg élesztő kell bele, pótoltam, köszönöm.
Igen, az én lányom is imádja és nagyon ízlett neki, már jó párszor megsütöttem, csak most került fel. A burgonya pehelytől a bagett puha lesz, kevés főtt, reszelt krumplival helyettesíthető, de akár el is maradtat, annyira nem maghatározó.

heti menük írta...

Köszönöm! Ma este neki is gyűrkőzöm:)

heti menük írta...

Jelentem megsütöttem! Nagy sikert aratott! Finom, puha lett és mennyeien sajtos! Szerintem már csak januárban posztolom ki. Köszönöm a receptet:)

Adél írta...

EZ Jó hír, örülök, hogy ízlett a családnak. A lányom is mindig fülig mosolyog neki:)

Timie írta...

Szia Aleda!
A héten kipróbáltam a bagettet, mely tökéletes recept, tökéletes bagett volt :))
A kérdésem az lenne, hogy ha formázás után beteszem a hűtőbe és másnap reggel akarom kisütni, kell e valamit változtatnom? Vagy simán hűtőbe, utána mehet a meleg sütőbe? Szerinted?

Köszönöm válaszod

Üdvözlettel Timie

Adél írta...

Timi, örülök, hogy tetszik:)
Igazából,pontos választ nem tudok adni, mert nem szoktam a kelt tésztákat másnap sütni, de azt hallottam, hogy mások csinálnak ilyet és, hogy jól működik. Formázás után hidegre teszik a kelt tésztát, így a kelés folyamata lelassul, majd másnap 20.25 percre szobahőmérsékleten kell hagyni és utána sütni. Remélem sikerül, örülők, ha visszajelzed majd:)

Timie írta...

Szia Aleda! Végül nem úgy sütöttem meg, sőt azóta mindig ilyet sütök, mert pillanatok alatt elfogy. Lassan már a mélyhűtőbe kell tenni belőle, hogy mindig legyen itthon :)) Lenne egy kérdésem még: gondolom nem próbáltad még ki tk vagy bármilyen más egyéb liszttel? Ha esetleg még is akkor tudnál tanácsot adni, hogy pl a fele finom lisztet mire lehetne lecserélni? Tudom nem érdemes, mert ez így isteni ahogy van, de akkor én is picit nyugodtabb szívvel enném :))

Köszönettel Timi

Unknown írta...

Szia Aleda!Már többször megsütöttem,az egész család imádja,a gyerekektől ha kérdezem,hogy milyen péksütit süssek,rávágják egyszerre,hogy tudod anya az az isteni sajtos bagett amit úgy imádunk!

Névtelen írta...

Szia, ma megsütötten a bagettet és nagyon jól sikerült, köszönöm neked !!! Annyira egyszerü és mégis isteni lett. Sajnos nem kaptam burgonyapelyhet, de megfőztem egy szem krumplit és azt tettem bele.

Adél írta...

Szia! Szuper, örülök, hogy neked is bevált. Tökéletes megoldás a főtt krumpli bele! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...