2012. december 29.

Tonhalkrémes falatok



Hozzávalók: 1 tonhalkonzerv,  5 dkg vaj, 2 evőkanál majonéz, fél citrom leve, 1 kicsi hagyma; a tálaláshoz: olíva bogyós bagett; a díszítéshez: 10 dkg olíva bogyó, citrom

Elkészítése: a tonhalkonzervet szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, a majonézt, az apróra vágott hagymát és jól kikavarjuk. Citromlével ízesítjük. A bagettet szeletekre vágjuk, a tonhalkrémet pedig csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével, a kenyérszeletekre nyomjuk. Olíva bogyóval és citrommal díszítjük. 

Ha lehetséges, "saját lében" eltett tonhaltörzs konzervet vásároljunk és ne aprított tonhalat. Nyomózsák hiányában, egyszerűen két kiskanál segítségével halmokat tegyünk a kenyérszeletekre. Az olíva bogyós bagettet bármilyen kenyérszelettel felcserélhetjük, melyet tetszőleges nagyságú falatokra vágjuk. A tonhalkrémet csak a fogyasztás napján készítsük el, mert hamar romlik.




A recept megjelent az új Konyhatündér kiadványunkban. 

A lap célja, hogy  takarékos, pénztárcakímélő, gyorsan elkészíthető recepteket ajánljon, melyek könnyen elkészíthetőek és nem kell sokat bíbelődni velük, viszont táplálóak és egyben finomak is. A szerzők jó tanácsokkal látnak el, átadják tapasztalataikat, ötleteiket és praktikáikat, valamint szórakoztató és szívhez szóló írásokat  is olvashatunk a lapban. 


3 megjegyzés:

Anazar írta...

Héj, Konyhatündér kiadváy :-D)))

Katalin írta...

Nagyon guszták a szendvicseid!
Jó szilveszterezést és boldog új évet!!!

Blogkonyha írta...

Ó, de szeretném! Csak túl messze van... :o) Nagyon guszta!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...