2012. január 5.

" Winter " torta


Drága férjecském szülinapjára készítettem ezt a tortát. Isten éltessen Kedvesem,erőben és egészségben !!

 Recept innen

Hozzávalók:
Habcsók lap: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé,  3 dkg mazsola, 3 dkg dió
Piskóta lap: 1 egész tojás, 1 tojás fehérje, 7 dkg cukor, 0,5 dl narancslé, 0,5 dl olaj, 8 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor
Csokoládé krém: 3 dl tejszín, 25 dkg tejcsokoládé
Narancsos krém: 2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 5 dkg cukorpor, 0,5 dl narancslé, 0,2 dl citromlé, 1 dkg zselatin, 2 narancs húsa, fél narancs reszelt héja
Díszítéshez: 2 dl tejszín

A habcsók laphoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorporral,hozzáadjuk a citromlevet.. Sütőpapíral bélelt, 26 cm.-es átmérőjű tortaformába tesszük, megszórjuk mazsolával és vágott dióbéllel  .100 fokon, 2 órán át szárítjuk.
A piskóta lapokhoz az egész tojást és a tojás fehérjét habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a narancslevet és az olajat,végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. A masszából sütőpapíral bélelt, 26 cm.-es átmérőjű tortaformában ,180 fokon 10 perc alatt két lapot sütünk .
A csokoládé krémhez  1.5 dl tejszínt felforrósítunk és beletesszük a feltördelt csokoládét,addig kavarjuk ,míg egynemű krém lesz. Lehűtjük és belekavarjuk a megmaradt 1,5 dl felvert tejszínbe.
A narancsos krémhez  a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, a narancs felvágott húsával  és a reszelt héjával. A zselatint feloldjuk a narancs és citromlében,kissé felmelegítjük és lehűtjük. A tejszínt felverjük és belekeverjük a mascarponet és a zselatint.
A csokoládé krémet a két piskóta lap közé kenjük,tetejét és oldalát bevonjuk a narancsos krémmel.Egy éjszakára lehűtjük,másnap tetejére tesszük a habcsók lapot és oldalát  bevonjuk 2 dl  felvert tejszínnel.



2012. január 4.

Sajtos krémmel töltött sonka

Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd  hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket  tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba  és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
 Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...