2013. január 14.

Töltött fánk




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 30 dkg mogyorókrém, 1 tojás; a sütéshez: 7 dl olaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
 
Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot  és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát. A tészta másik felét ráhajtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd a felforrósított olajban, mindkét felét aranybarnára sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és vékony csíkokban a fánkok tetejére csorgatjuk


10 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon guszták! :) Jöhetnék egy pár fánkért? :D

teller-cake írta...

Fenséges!!! :)

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, szépen kidíszítetted a tetejét!

Illéskrisz Konyhája írta...

Csodásak!

Aleda írta...

Köszönöm lányok:) Akit tud, jöjjön, ha elfogy,még sütök :)

tücsi írta...

Én sem akarok lemaradni....szívesen kóstolom én is!!!! Háát, jól néznek ki az már biztos!!!!

Gabriella írta...

Hmm... annyira finom lehet. :P

marisz57 írta...

Hú, de jól néznek ki! És nagyon finomak lehetnek!

Beata Kis írta...

Kedves Aleda!
Isteni finom lett a fank, most sult ki nemregen, nagy sikere van, szerintem holnapra egy falat sem marad. Koszonet a receptert!

Aleda írta...

Örülök, hogy sikerült:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...