2013. február 21.

Kelbimbós sajtkrémes tészta


Hozzávalók: 30 dkg csavart tészta, 30 dkg kelbimbó, 20 dkg sajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál majoránna; a tálaláshoz: 5 dkg sajt

Elkészítése: A tésztát és a kelbimbót, külön-külön, enyhén sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Fele vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és kissé megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és kissé megpirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk, ízesítjük sóval, borsóval és majoránnával, majd kiforraljuk. Mikor besűrűsödött, félrehúzzuk és belekavarjuk a reszelt sajtot. A megmaradt vajat felforrósítjuk és a félbevágott kelbimbókat megpirítjuk benne. Tálalás előtt a  tésztát összekeverjük a sajtkrémmel és a kelbimbóval, tetejét pedig megszórjuk kevés reszelt sajttal. 



4 megjegyzés:

Okki írta...

Ez finom lehet, és nem is nehéz elkészíteni. :) Megjegyzem. Köszi szépen. :)

Éva írta...

Nagyon guszta ez a tészta! Imádom a tésztás ételeket, kifogom próbálni.

tücsi írta...

Nagyon guszta! Jó ötlet!:)

Gabriella írta...

Nagyon finom lehet, szeretem az ilyen ételeket. :P

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...