2013. március 21.

Aprópecsenye körösi módra( 4 személyre)







Hozzávalók: 80 dkg sertés lapocka, 1 zeller gumó, 1 vöröshagyma, 4 dl paradicsomlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 zellerlevél; 
a körethez: 25 dkg cérnametélt, só

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A húst apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához , majd erős tűzőn addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Sóval és borssal fűszerezzük és beletesszük az apró kockára vágott zellergumót. Kicsit megpirítjuk majd felöntjük a paradicsomlével és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult és a paradicsomlé elfőtt, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejszínt és az apróra vágott zellerlevelet, majd kiforraljuk. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és köretként tálaljuk az aprópecsenye mellé.


 

5 megjegyzés:

tücsi írta...

Köszönöm a mai ebédet, nagyon finom lesz!!!!!!
GUSZTA!!!:-))

Éva írta...

Nagyon guszta, mondhatni étvágygerjesztő! Érdekes a cérnametélt hozzá, inkább egy másfajta tésztát tudnék hozzá elképzelni de biztos nagyon finom ezzel is!

Blogkonyha írta...

Ahogy ránéztem a képre, azt hittem, hogy reszelt sajt van a tálban. Mikor olvasom tovább, kiderül cérna-tészta... Nekem is érdekes ez a párosítás. A hús nagyon csábító és nagyon szaftos! Nyamiiii!

Adél írta...

Valóban, érdekes párosítás:) Ez egy régi, Erdélyi étel, így tálalták cérnametélttel.Soha nem ettem előtte cérnametéltet mártással, de meglepően finom volt, selymes. Valószínű, régen házilag készítették a cérnametéltet, és épp az volt kéznél, így azzal tálalták. Gondolom...:)

baratella írta...

Nagyon guszta és tetszik ez az étel, nálam a zeller kiemelt helyen szerepel.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...