2013. március 20.

Párolt reteksaláta




Hozzávalók: 2 csokor piros retek, 3-4 krumpli, 3 dkg vaj, 1 evőkanál szezámmag, 1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors


Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kockára vágjuk. A retket megmossuk, végeit levágjuk és negyedekre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, kissé megbarnítjuk és hozzáadjuk a retket. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk és ráöntjük a balzsamecetet. Megszórjuk a szezámmaggal és beleforgatjuk a főtt krumplit is. Melegen tálaljuk, önmagában salátaként vagy garnírungként fasírtok és sült húsok mellé.
 



2 megjegyzés:

Csiperke írta...

Soha nem ettem még retket párolva. El sem tudom képzelni, hogy milyen. Most nagyon izgat a dolog, úgyhogy holnap kipróbálom...

Vademecum írta...

Én sem sőt még hallani se hallottam róla, de én is kipróbálom... ha abbamarad az esőzés és végre lehet majd veteményezni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...