2013. március 16.

Tehéntúrós- barackos sütemény


Hozzávalók: 4 tojás, 8 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 5 dkg kakaó, 15 dkg liszt, 1 sütőpor; a túrós réteghez: 40 dkg tehéntúró, 1 vanília ízű pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 g zselatin; a barackos réteghez: 4 dl kajszibarack kompot, 10 gr zselatin;  a díszítéshez: 2 dl habtejszín, 1 evőkanál fehércsokoládé dara, mentalevél

Elkészítése: A tojásokat a cukorral addig verjük míg vastag krém lesz belőle. Tovább verve, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat, a végén beleforgatjuk a kakaót meg a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.  A pudingport összevegyítjük a cukorral meg a tejjel, megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük, a tetejét egy kanállal hullámosra formázzuk. A barackkompot levét leszűrjük, a gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a gyümölcshússal, majd a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni, majd szeletekre vágjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és mentalevéllel díszítjük.




3 megjegyzés:

Csiperke írta...

Nagyon szép lett! A napokban én is túrós tortát csináltam csak naranccsal és banánnal.:)

HajniZoli írta...

Fantasztikus ez a sütemény! Vittem is:-)

Gabriella írta...

Aleda, annyira gyönyörűen és gusztán tálaltad/kínálod, hogy szó szerint csorog a nyálam. Meghalok egy szeletért... :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...