2013. március 16.

Tehéntúrós- barackos sütemény






Hozzávalók: 4 tojás, 8 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 5 dkg kakaó, 15 dkg liszt, 1 sütőpor; 
a túrós réteghez: 40 dkg tehéntúró, 1 vanília ízű pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 g zselatin; 
a barackos réteghez: 4 dl kajszibarack kompot, 10 gr zselatin;
 a díszítéshez: 2 dl habtejszín, 1 evőkanál fehércsokoládé dara, mentalevél

Elkészítése
A tojásokat a cukorral addig verjük míg vastag krém lesz belőle. Tovább verve, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat. A végén lazán beleforgatjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. 

A pudingport összevegyítjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és a végén lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük és tetejét egy kanállal hullámosra formázzuk. 

A barackot leszűrjük és a gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a gyümölcshússal és a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni, majd szeletekre vágjuk. 

A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és mentalevéllel díszítjük.



4 megjegyzés:

Csiperke írta...

Nagyon szép lett! A napokban én is túrós tortát csináltam csak naranccsal és banánnal.:)

Ibolya Janko írta...

Szia!

Ajánlani szeretném számodra az új blogom:

http://recept-tura.blogspot.hu/

ha tetszik,akkor szívesen látlak olvasóim,követőim között :)

HajniZoli írta...

Fantasztikus ez a sütemény! Vittem is:-)

Gabriella írta...

Aleda, annyira gyönyörűen és gusztán tálaltad/kínálod, hogy szó szerint csorog a nyálam. Meghalok egy szeletért... :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...