2013. március 18.

Töltött hagyma


Hozzávalók: 4-5 vöröshagyma, 35 dkg darálthús, 1 tojás, 1 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dkg vaj, 2 evőkanál szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű ág

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon. Addig a darálthúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a  paradicsomlevet. Megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. Megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel,  borsikafűvel és félig felöntjük vízzel. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, a hagymára öntjük és 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
 




2 megjegyzés:

heti menük írta...

Készítettem már töltött hagymát (mert imádom a hagymát, a finom húslevesben főtt hagyma elfogyasztása mindig az én kiváltságom...), de sohasem lila hagymából. Kipróbálom:)

Éva írta...

Nagyon jól néz ki! Hasonló töltött hagymát már készítettem , csak talán nem hússal töltöttem. Nagyon finom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...