2013. március 1.

Újhagymás-sajtos zsemle




Hozzávalók: 4 zsemle, 20 dkg sajt, 8 dkg vaj, 4 szál zöldhagyma, só, bors

Elkészítése: A zsemléket 1,5-2 cm mélyen, kockásra beirdaljuk, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk a zöldhagymát pedig apróra vágjuk. A sajtokat betesszük a zsemle kockái  közé, meglocsoljuk a vajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk zöldhagymával. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt elolvad és meg nem pirul kissé. Melegen tálaljuk.

Ötlet innen
 


Chifla cu cas si ceapa verde 

Ingr. 4 chifle,  200 g cacaval, 80 g unt, 4 fire ceapa verde, sare, piper
 

Mod de preparare: chiflele se cresteaza in 1,5 -2 cm adâncime, se căptuseste cu cascavalul taiat in cubulete de 1x1 cm. Se stropeste cu  untul topit si se presara ceapa verde taiata marunt. Se condimentează cu sare și piper si se coace  în cuptorul încălzit în prealabil până  când cascavalul se topește și se rumeneste putin. Se serveste cald.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Ezt éppen most néztem ki az EK-ból, hogy majd elkészítem a Páromnak reggelire:)

Aleda írta...

:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Szuper finom! Szeretjük! :o)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...