2013. április 30.

Epres-joghurtos panna cotta





Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2,5 dl natúr joghurt, 3 evőkanál cukor, 10 gr zselatin, 1 tasak vaníliás cukor; az eperzseléhez: 25 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál víz, 5 gr zselatin

Elkészítése: A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint, majd felforrósítjuk (nem forraljuk) és hűlni hagyjuk. A joghurtot összevegyítjük a tejszínnel és a langyos tejjel. A desszertet poharakba öntjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Az eperzseléhez az eperből félreteszünk a díszítéshez 6 szemet, a többit pedig villával összetörjük, meglocsoljuk a citromlével és hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd 2-3 percig főzzük. Félrehúzzuk a lángról, belekavarjuk a zselatint, és többször átkavarva langyosra hűtjük, majd  a desszert tetejére kanalazzuk. 1 óráig dermedni hagyjuk és tálaláskor eperrel és citromfűvel díszítjük. 

3 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon szeretem a panna cottát,eperrel biztos még finomabb!

Illéskrisz Konyhája írta...

Én is nagyon szeretem, ez pedig egy merénylet így korán reggel. Hű, de megenném!

Diána Kurusa írta...

szia

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...